fallback

Преглед на печата за 20 август

07:37 | 20.08.13 г.

Най-скъпата кампания В. Капитал Daily

Рекламата на цифровизацията, която стана популярна с фразата "Абе, момче, как да го свържа?" и оживя през образа на актьора Любомир Ковачев, вероятно е най-скъпата рекламна кампания, правена с държавни пари. За популяризирането на прехода от аналогово към цифрово излъчване държавата отпусна 17.5 млн. лв. в края на миналата година. Тази сума е единственото, с което разяснителната кампания около цифровизацията привлече вниманието.

Държавата се отказва да дава пари за онкоболните В. Сега И догодина скъпо струващото лечение на онкоболните ще продължи да се финансира с пари от осигуровки на всички здравно осигурени, макар че когато бяха в опозиция, БСП и ДПС остро критикуваха ГЕРБ за прехвърлянето им към касата, тъй като било ангажимент на държавата. Това е едно от перата, които вкарват в сериозен преразход бюджета на НЗОК. Здравният министър Таня Андреева обаче обяви вчера като сигурно връщането в министерството само на финансирането на ваксините и инвитро процедурите, общо за 50 млн. лв.

Харчим парите си в чужбина В. Стандарт

65,5 млн. евро похарчиха българите с банкови карти Visa при пътуванията и пазаруванията си в чужбина през юни и юли тази година.  Плащанията в търговски обекти извън страната с карти, издадени от родни финансови институции, се увеличават с 23% през юни и юли спрямо същия период на миналата година, съобщиха от Visa Европа. Броят на транзакциите пък расте с 28% на годишна база до общо 1,23 млн. плащания. Това прави средно по 53,2 евро на едно картово плащане в търговските обекти в чужбина.

Манолова: Протестите са нов вид заетост В. Стандарт

"Вече едва ли има човек в България, който да не е наясно, че една огромна част от протестите в София се плащат", заяви на пресконференция в Кюстендил зам.-шефката на НС Мая Манолова. "Бих казала, че това е нова форма на временна заетост и доста хора успяха да си покрият разходите през летния сезон", допълни тя. "Това е колкото на шега, толкова и истина. Защото има едни пари, които са прибрани от хората по незаконен начин, но сега те се връщат при тях под формата на подпомагане", уточни Манолова. По думите й не е престъпление по българския Наказателен кодекс да се плаща на протестиращи, но е любопитен въпросът откъде са парите за финансиране на протести.

Смениха шефовете на тотото В. Новинар Новият министър на спорта Мариана Георгиева освободи цялото ръководство на спортния тотализатор и на мястото на старите експерти вече са назначени нови. На пресконференция в Министерството на младежта и спорта министър Георгиева представи назначенията си в подопечното ведомство. За изпълнителен директор е избран Белчо Йорданов, а за председател на управителния съвет на тотализатора бе определен Нораир Нурикян.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:43 | 14.09.22 г.
fallback