fallback

К. Кумчев: Земеделската политика в България продължава да е работа на парче

Земеделското министерство трябва да има диференциран подход за всеки сектор, каза управителят на "Агропродукт груп"

22:11 | 08.08.13 г.

„Земеделската политика в България продължава да бъде като „работа на парче“.  Държавата дава всякакви обещания и пари, а секторът продължава да тъпче на едно място“, каза в ефира на Bulgaria On Air Красимир Кумчев, управител на "Агропродукт груп" и член на Асоциацията на земеделските производители.

„Приветствам срещите на държавата с различните сектори на земеделието. Необходимо е да се чуе мнението им. Одобрявам решението за субсидии на зърнопроизводителите още през октомври, защото на тях им трябват финансите в ранна есен, а не през зимата“, коментира той.

По думите му земеделското министерство трябва да възприеме диференциран подход на работа с отделните сектори и да бъдат определени точно периодите, в които е необходим паричен ресурс за всеки от тях.

Кумчев изрази надежда, че до края на следващата седмица писмата, които е изпратил до премиера Пламен Орешарски, министъра на финансите Петър Чобанов и земеделския министър Димитър Греков, ще бъдат разгледани и ще има среща, на която той ще представи разработена стратегия за разрешаване на проблемите в земеделието.

Вижте повече във видеоматериала!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:20 | 07.09.22 г.
fallback