fallback

Данните за депозитите и кредитите приковават вниманието през седмицата

НСИ ще оповести данни за потребителското доверие, продажбите на дребно, търговския оборот и местата за настаняване

08:57 | 05.08.13 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Предстои ни седмица по-бедна на политически събития. Народните представители са в летен отпуск. Миналата седмица те приеха актуализацията на бюджета и на второ четене. Председателят на Народното събрание Михаил Миков обяви, че Планът „Орешарски“, както стана известна урпавленската програма на кабинета, ще се обсъжда през септември. С фокус на политическата сцена остават протестите срещу кабинета и походът на гражданите към резиденция Евксиноград, както и дали президентът Росен Плевнелиев ще наложи вето върху гласуваната актуализация на бюджета, което евентуално ще прекъсне лятната почивка на народните избраници.

Не така стоят нещата с икономическите събития. Ето и по-важните от тях през първата седмица на август.

Понеделник (5 август) е обявен за ден на национален траур заради гибелта на четиримата миньори в рудник "Ораново", община Симитли. Акционерите на публичните дружества Проучване и добив на нефт и газ АД и на Холдинг Кооп-Юг АД ще проведат своите общи събрания.

Във втория ден от седмицата (6 август) Националният статистически институт (НСИ) ще представи състоянието на потребителското доверие към месец юли 2013 г.

В сряда (7 август) очакваме данните на НСИ за продажбите в промишлеността, строителството и търговията за месец юни 2013 г., както и за продажбите на дребно за второто тримесечие на годината. Българска народна банка (БНБ) ще оповести данни за депозитите и кредитите по количествени категории и икономически дейности за месец юни 2013 г.

За същия ден е насрочено общото събрание на облигационерите на Български пощи ЕАД и общите събрания на двете дружества в ликвидация - Асеновград Табак АД и Хасково-Табак АД.

За четвъртък (8 август) не са предвидени събития от корпоративния и макроикономическия календар.

В петък (9 август) НСИ ще публикува предварителните данни относно търговията със стоки с трети страни за юни 2013 г., вътрешнообщностната търговия със стоки за месец май 2013 г., както и за стокообмена на България за същия месец. В последния ден от седмицата НСИ ще оповести и статистическа информация относно броя наети лица и нивото на средната работна заплата за второто тримесечие на 2013 г. От НСИ очакваме още и данните за средствата за подслон и местата за настаняване за юни 2013 г.

Същият ден от седмицата за провеждане на своите общи събрания са избрали акционерите на Соларпро холдинг АД, Интерлоджик-имоти АД и обявеното в ликвидация Шумен-Табак АД.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:01 | 19.08.22 г.
fallback