fallback

Какво свършиха депутатите преди да тръгнат към морето

Въпреки неспиращите протести, за 31 заседания народните представители успяха да приемат поправки в редица важни закони

12:38 | 03.08.13 г. 3

Вчера беше последният работен ден на депутатите за този парламентарен сезон. Статистиката показа, че за почти три месеца депутатите от 42-то Народно събрание са приели 23 закона и 89 решения. През този период парламентът е имал 31 пленарни заседания.

Изборът на новото правителство беше предшестван от четиричасови дебати, белязани с взаимни обвинения, реплики, дуплики, лични обяснения и отново заиграване с кворума. През следващите дни работата на народните представители продължи все така динамично, като управляващи и опозиция не пропускаха във всеки един удобен момент да влязат в спор.  Не липсваше и хумор.

Часове преди да излязат във ваканция депутатите от ГЕРБ, ДПС и БСП решиха да покажат за последно своите ораторски умения на тема политически реваншизъм. Този път в спора дойде и въпросът кое е по-лошото – „интернет лумпени” или „детеубийци”.

Къде единодушно, къде със сериозни противоречия за 31 заседания народните представители успяха да приемат поправки във важни нормативи като  Закона за енергетиката, Закона за политическите партии, Закона за Държавна агенция „Национална сигурност”, Закона за специалните разузнавателни средства. Народните представители актуализираха и Закона за държавния бюджет.

Вижте как протече първият парламентарен сезон на депутатите в репортажа на Лидия Климентова.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:52 | 14.09.22 г.
fallback