IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борисов: За месец правителството безконтролно ще харчи пари от бюджета

През зимата ни чака рецесия - при всекидневните протести нито ще има ръст, нито ще дойдат инвеститори, убеден е бившият премиер

14:47 | 01.08.13 г. 33
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Борисов: За месец правителството безконтролно ще харчи пари от бюджета

По време на лятната отпуска на парламента правителството безконтролно ще харчи средствата от емитирания заем в размер на 1 млрд. лева, предупреди бившият премиер Бойко Борисов в Народното събрание, пише Dnes.bg.

Според него по този начин България ще последва примера на Гърция „Убеден съм в това, следващото правителство пак ще трябва да вдигне дефицита. Няма правителство, което да ги намери тези пари, дори и с Дянков премиер. Само че на Гърция има кой да й помага, защото е в еврозоната, но за нас никой няма да си мръдне пръста” обяви той.

При ежедневните протести нито ще има ръст, нито ще дойдат инвеститори, предупреди още Бойко Борисов, обвинявайки и правителството в неспособност за събиране на приходите. Убеден съм, че зимата държавата ще влезе в рецесия”, категоричен е той.

Лидерът на ГЕРБ поиска свикването на Консултативен съвет за национална сигурност, а основание затова са „полицейщината, която се налага в страната и безпардонната смяна на кадри“.

Борисов обясни и защо ГЕРБ се отказа от предсрочни избори веднага и ще настояват за избори 2 в 1 през май 2014 година, заедно с изборите за Европейския парламент. Според него правителството е „втвърдило позициите си“ и десетките протестиращи не могат да го накарат да си отиде.

Бившите управляващи настояваха депутатите да не излизат в отпуска, а през август да се работи за промяна в Изборния кодекс.

„Като дойде септември, докато вкарат тази точка, вижте колко са нагли, ще дойде януари, февруари. Тогава в България има виелици, сняг, не знам някъде да се правят избори по това време“, обясни още Борисов и допълни, че по тази причина най-реалистично е изборите да бъдат през май догодина.

Избори без промяна в законодателството пък ще повторят статуквото, убеден е още лидерът на ГЕРБ.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:15 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 12 rate down comment 2
deant
преди 10 години
Я обесно ти, къде видя либерализация? Ние ли сме слепи или ти виждаш нещо, което е скрито от всички? За Борисов специално кво да кажа. По добре няколко дена да си мълчи и да прочете книжки. Рецесия ще има, то е ясно. Ще е добър тест за "експертите" които бяха гладни за власт на всяка цена. Ей ви на - рецесийка да и се радвате.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 6 rate down comment 18
LuckyYou
преди 10 години
Бойко пожарникаря отново се изказа по икономически въпроси. Айде да видим дали ще има рецесия? Хващам бас! Либерализиране на икономиката и освобождаването и от смъртната хватка на убийственото правителство на ГРОБ значи точно обратното на рецесия, а именно ръст! Я ми обяснете как точно ще стане рецесия, при положение, че в икономиката ще влезне и още 1 милиард лева? Това само болната глава чела единствено винету може да го измисли...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 18 rate down comment 3
STRAHO
преди 10 години
"......При ежедневните протести нито ще има ръст, нито ще дойдат инвеститори, предупреди още Бойко Борисов, обвинявайки и правителството в неспособност за събиране на приходите. Убеден съм, че зимата държавата ще влезе в рецесия, категоричен е той......"Е ...и !? Какво от това? -биха му отвърнали управляващите?- Пак ти ще си виновен, щото ги караш да протестират/Дали е така не е важно Важно е че Ние ще си измием ръцете с теб!/. РЕЦЕСИЯ ?....И какво от това? Овцете ще платят загубата. Ще увеличим още дълга и нашите "бизнеси" пак ще са напред! И така докато сме на власт. Ако много буйстват ОВЦЕТЕ, ще им натресем договори за 20 години напред на плащат и ще се оттеглим. Нека сложат ТЕБ! Да те видим тогава как ще им обясняваш защо трябва да плащат! :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още