fallback

Тренчев: Наесен на протест излизат грозните и гладните

След месец темата на протеста ще бъде променена и тя ще бъде "хляб" и "бедност", смята лидерът на КТ „Подкрепа”

09:15 | 31.07.13 г. 8

Ако хората се борят с конкретен проблем, синдикатите могат да застанат зад протеста, коментира в ефира на БНТ председателят на КТ „Подкрепа” Константин Тренчев. Той допълни, че много често синдикатът е организирал протести, но само при конкретен проблем.

Тренчев предупреди, че „наесен ще излязат на протест грозните и гладните и тогава ще видите какво означава протест”. След месец темата на протеста ще бъде променена и тя ще бъде "хляб" и "бедност", смята още лидерът на КТ "Подкрепа". 

Според синдикалиста се противопоставят исканията на миньорите, например, спрямо останалите. „Нито миньорите взимат решение да бъдат давани ТЕЦ-вете на американците, нито за фотоволтаиците. Евтините централи са АЕЦ „Козлодуй” и ТЕЦ „Марица Изток” 2, както и водните централи”, допълни още Тренчев.

Той обясни, че вече има случаи на чупене на фотоволтаиците, но не това е решението, а да се търси отговорността от тези политици, които са позволили договорите за тях.

Вече толкова пъти сме предлагали социални мерки, не можем да повтаряме всеки път едно и също, категоричен беше Тренчев. Той допълни, че неговата организация иска нови предсрочни избори, но от тях да произтече Велико народно събрание и да се промени Конституцията. Така ще дойде генерална промяна, иначе „променяме само трупата, а трябва да бъде сменен сценарият на постановката”.

Трябват ни нови правила, заяви още Константин Тренчев, но не уточни какви промени трябва да бъдат направени в Конституцията. Предсрочните избори трябва да бъдат направени след приемането на актуализацията на бюджета и след края на преговорите с Европейския съюз за европейските фондове.

Синдикалистът коментира още, че единствената му надежда е да „бъдем оправени отвън”, защото „политиците у нас са най-големите лицемери”. Има и безпринципен процес на кадруване – махат се хора, които са доказали се професионалисти, убеден е Тренчев.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:34 | 12.09.22 г.
fallback