fallback

#ДАНСwithme 43 c акция "Целуни полицай – усмихни го!"

Слизайте, това не е бял автобус, а бяла държава, скандират протестиращите

20:42 | 26.07.13 г. 4
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

За 43-ти пореден ден в центъра на София се събраха недоволни граждани с искане за оставка на правителството на Пламен Орешарски. Протестиращите отново скандират „Оставка” , „Уволнение” и „Червени боклуци”.

На протеста беше издигнат лозунг: „Ние ли ни криво викахме „Оставка”, та вие разбрахте „Отпуска”?”.

"Слизайте, това не е бял автобус, а бяла държава", пише на друг плакат. Млад мъж пък е нахлупил на главата си тенекиена кофа с надпис "МВР" и "Цветлин Йовчев".

Една от нетрадиционните инициативи за тази вечер е флашмоб под надслов „Целуни полицай – усмихни го!”. „Да усмихнем уморените полицаи около парламента! Когато сме наоколо, всяка дама е поканена да сложи червило и да опита да целуне полицай! Те са с нас! Нищо, че бяхме бити предната вечер! Нищо че го отнесохме по мъжки! Момичета, да покажем, че сме добри човешки същества!”, призовават организаторите.

Към 19:30 часа около 1000 протестиращи са се събрали в района на Ларгото в центъра на София, съобщиха от пресцентъра на МВР. Полицията продължава да обезпечава обществения ред, допълват още от вътрешното министерство.

Тази вечер за пореден път се събраха и граждани пред пилоните на НДК на контрапротест в подкрепа на правителството на Пламен Орешарски.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:15 | 14.09.22 г.
fallback