fallback

Л. Христов: Кабинетът иска заем, защото не се събират пари от фирмите на ДПС

Ако президентът наложи вето на поправките в бюджета, ще стане ясно кой наистина управлява, заяви финансистът

18:41 | 22.07.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Въпросът се състои в това, че правителството, в което г-н Чобанов е финансов министър, само се делегитимира, заявява финансистът Любомир Христов в интервю за националното радио.

То загуби доверието, че управлява в интересите на страната. Напротив, с всяко назначение, с всеки изминат ден, се намалява легитимността и в този смисъл е много трудно да се съглася, че една такава стъпка към актуализация на бюджета в момента, е обоснована. Напротив, имаме всички основания да смятаме, че зад нея се крият неогласени публично мотиви.

Политическият пъзел ще блесне ясно за абсолютно всички в случай, че президентът наистина наложи вето, защото знаем, че за да се преодолее едно вето в НС са необходими поне 121 гласа, т.е. ще стане ясно кой точно управлява. Моето твърдение е, че в момента управлява ДПС, независимо от по-малкия им брой гласове, а БСП е негова патерица. Когато говорим и чуваме за всички тези разходи за социални помощи, за ремонти на болници и прочее, трябва да знаем, че министърът на финансите е принуден да поиска заем, защото парите, които са дължими на държавата, не се събират от фирми, подкрепяни и защитавани от ДПС, заяви Христов.

(БНР)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:33 | 12.09.22 г.
fallback