fallback

35-ти ден на протести

Демонстрантите почетоха 176-та годишнина от рождението на Васил Левски

23:42 | 18.07.13 г. 21

За 35-ти ден в София и още няколко града в страната се проведоха протести срещу правителството на Пламен Орешарски.

Отново хиляди граждани се събраха на площад „Независимост“ , за да изразят негативното си отношение към управляващите. Протестите днес съвпадат с отбелязването на 176 години от рождението на Апостола на свободата Васил Левски.

Демонстрантите се насочиха по обичайния си маршрут към Народното събрание. Пред паметника „Цар Освободител” протестиращите свириха на бяло пиано.

Протестното шествие в столицата се раздели на две, след като премина сградата на Народното събрание. Една част продължи към паметника „Левски”, където хората поднесоха цветя и изпяха българския химн, а другата – към Орлов мост.

На Орлов мост група от Пловдив е монтирала озвучителна техника и от тонколоните звучаха откъси от "История Славянобългарска" и музика.

Шествията и митингите в страната започнаха на 14 юни след избора на Делян Пеевски за председател на ДАНС, отменен по-късно от Народното събрание.

Същевременно продължават и контрапротестите в подкрепа на правителството. Пред НДК тази вечер отново се събра групата от поддръжници на кабинета.

Още новини от България четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:33 | 12.09.22 г.
fallback