fallback

Премиерът разпредели отговорностите на своите заместници

Най-много дейности ще координира вицепремиерът Даниела Бобева, която е без портфейл, ще отговаря за почти всички икономически ведомства

16:40 | 11.07.13 г.

Премиерът Пламен Орешарски разпредели между своите заместници функциите по координация на дейността на различните министерства и органи на изпълнителната власт, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет. 

Самият премиер ще наблюдава работата на министрите на външните работи и на отбраната.

Най-много отговорности ще има Даниела Бобева, която е без портфейл в състава на това правителство, но ще трябва да наблюдава дейността на почти всички икономически ведомства.

Бобева ще трябва да наблюдава работата на министрите на финансите, на икономиката и енергетиката, на земеделието и храните, на труда и социалната политика и на инвестиционното проектиране.

Тя ще осъществява също така взаимодействието на правителството с държавните агенции за метрологичен и технически надзор и за закрила на детето, с Държавната комисия по стоковите борси и тържищата (ДКСБТ) , Държавната комисия по енергийно и водно регулиране (ДКЕВР), Националния компенсационен жилищен фонд, Националния статистически институт (НСИ), Патентното ведомство и агенциите за ядрено регулиране и за приватизация и следприватизационен контрол.

От своя страна министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев ще координира дейността на министрите на младежта и спорта, на културата и на здравеопазването.

Той отговаря също за работата на държавните агенции за бежанците, за българите в чужбина, „Архиви”, „Национална сигурност” и „Държавен резерв и военновременни запаси”, както и за Държавната комисия по сигурността на информацията (ДКСИ) и Комисията за регулиране на съобщенията (КРС). За дейността на министрите на транспорта, информационните технологии и съобщенията, на околната среда и водите, на образованието и науката и на регионалното развитие вече отговаря министър на правосъдието Зинаида Златанова. Тя ще наблюдава също работата в Националната агенция за оценяване и акредитация и Националната агенция за професионално образование и обучение.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:23 | 28.08.22 г.
fallback