fallback

Две нови дирекции в МЗ ще прокарват здравните реформи

Структурните промени в администрацията са с цел оптимизиране на работата в здравната политика

13:22 | 10.07.13 г.

Създават се самостоятелни дирекции „Здравна политика” и „Бюджет и планиране” в Министерството на здравеопазването. Те стават факт с днешното решение на правителството, което прие нов устройствен правилник на ведомството, съобщават от пресслужбата на кабинета.

С направените структурни промени в администрацията се цели да се създадат условия за оптимизиране на работата и намалява на щатната й численост с 14 бройки, пише в мотивите към решението.

Освен това се структурира и дирекция „Управление на медицинските дейности”. А всички дейности, свързани с управление и изпълнение на международни проекти и програми, финансирани по оперативни програми на Европейския съюз, както и от други финансови източници, се съсредоточават в едно структурно звено – дирекция „Международни проекти и специализирани донорски програми”. Досегашните дирекции „Обществени поръчки” и „Инвестиционна политика” се сливат.

Промените в устройствения правилник на министерството бяха предложени от министъра на здравеопазването д-р Таня Андреева.

Правителството одобри и промени в Устройствения правилник на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията. С тях се обединяват функциите на дирекциите „Концесии” и дирекция „Контрол върху дейността на търговските дружества и държавните предприятия”. По този начин се постига взаимна обвързаност между дейността на двете звена предвид обстоятелството, че обектите, предмет на концесия – железопътни гари, граждански летища за обществено ползване и пристанища за обществен транспорт, се управляват от държавните предприятия и търговските дружества.

Оптимизацията ще позволи увеличаването на административния капацитет на други две дирекции – „Национална транспортна политика” и „Съобщения”.

 

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:35 | 12.09.22 г.
fallback