fallback

Ресторантите може да останат забранени за пушачи

В БСП си променили нагласите, няма да махат забраната за дима

10:46 | 08.07.13 г. 1

Снимка: БТА

БСП е на път да се откаже да премахне забраната за пушене, съобщи здравният министър д-р Таня Андреева по ТВ7 тази сутрин. Тя добави, че има промяна в позицията сред левите депутати, които преди време дадоха заявка, че ще облекчат режима за тютюнопушене и ще върнат помещенията специално за пушачи.

 

Нагласите сред депутатите от ПГ на Коалиция за България вече са претърпели обрат.

 

"Мисля, че и там позициите са променени в сравнение с първоначалното им виждане за либерализиране на режима. Казах им, че един закон, който бе много трудно приет от хората, да започне да се връща назад, е неразумно. Аз ще защитавам тази позиция докрай. Моето усещане е, че и те самите имат промяна в тази посока. Доста по-приятно е да седнеш с приятели в заведение, където няма дим“, коментира тя, запитана дали финансовият министър не е на друго мнение.

 

Д-р Андреева бе категорична, че не приема нито политически, нито морални оценки от предишния здравен министър Десислава Атанасова, защото дори в трудовите досиета на работещите в министерството и на шефове на районни здравни инспекции стоят препоръки с логото на ГЕРБ.

 

За мен това са политически назначения. За да бъдат назначени тези хора, много други са били махнати”, заяви тя. Д-р Андреева призна, че когато временно заемаше поста директор на болница „Шейново“ в София, е бил оказван натиск и върху нея, като целта е била да се назначи на нейно място удобен на ГЕРБ човек.

 

Промените в ръководството на онкоболницата в София били продиктувани от това, че парите, които са инвестирани, а те са милиони, не се управляват правилно и няма резултати.

 

Министърът коментира и липсата на болница в Девин. Тя заяви, че болницата ще бъде открита отново през септември и премиерът Пламен Орешарски е поел грижата за решаването на финансовите й проблеми. "Не може да се иска от болниците в бедните региони с преобладаващо възрастно население да са на печалба. Там държавата трябва да покаже, че я е грижа", коментира д-р Андреева.

 

Още новини от България четете в Dnes.bg.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:59 | 01.09.22 г.
fallback