fallback

Четири са офертите за консултант на втория участък на Западната дъга

Трасето е част от магистралата София - Калотина

19:11 | 03.07.13 г. 1
Автор - снимка
Създател

Четири оферти отвори Агенция „Пътна инфраструктура“ по обществената поръчка за избор на консултант за Западната дъга на Софийското околовръстно шосе.

Най-ниската оферта е подадена от „Ежис Пътища България“ - за услугата консорциумът, в който участва и френската компания Egis – Routе, е поискал 43,9 хил. лева на месец без ДДС.

Най-високата оферта е на Обединение „СОП – Западна дъга“, в което участват „Пътинвестинженеринг“ и „Пътпроект“ - малко под 120 хил. лева на месец без ДДС. 

Останалите две оферти са на близки стойности - „СОП – Западна дъга“, в което участва „Мот Макдоналд“ и „Логистика – 21“ планират, че консултантските услуги ще костват 79,8 хил. лева на месец без ДДС. От своя страна „София Запад 2013“, в която участват „Пътконсулт 2000“, „Рутекс“, „Трансконсулт БГ“ и „ИРД инженеринг“ пък предлагат да извършат услугата за сумата от 74,9 хил. лева на месец без ДДС.

Проектът за изграждането на Западната дъга на околовръстното шосе на София е предложен за съфинансиране от Кохезионния фонд на ЕС и ОП „Транспорт“, уточняват от АПИ.

Западната дъга е част от магистрала "София - Калотина", трифазен проект, съставен от двете части на Западната дъга на околовръстното (едната част вече се строи), Северна скоростна тангента (излъчен е победител за строителството) и София – Калотина (за 32 км от трасето от Калотина до Сливница е обявена обществена поръчка). 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:59 | 13.09.22 г.
fallback