fallback

Железопътните проекти ще бъдат на фокус през новия период на ОП "Транспорт"

До две седмици Министерството на транспорта ще бъде готово с план за действие по стратегията си за следващия програмен период

17:38 | 02.07.13 г.

През новия програмен период на оперативна програма "Транспорт" новото правителство ще измести фокуса си от реализирането на шосейни проекти към железопътните пътища и интермодалните терминали. В момента Министерството на транспорта актуализира стратегията за програмния период 2014-2020 г. Това съобщи министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов по време на днешното си посещение в Пловдив, съобщи "Фокус”.

"Много години у нас се строиха пътища, а именно интермодалните терминали са тези точки, където различни видове транспорт - железопътен, автомобилен, воден или въздушен се събират", обоснова политиката си ресорният министър Папазов. Той допълни, че ОП„Транспорт" дава шанс България да започне строителството на три големи интермодални терминала - в Пловдив, в София и Русе.

Папазов обясни, че момента се прави преглед на цялата логистична схема в страната, за да стане ясно кои пътища и сектори в транспорта трябва да бъдат заложени като приоритетни. Така до 15 юли се очаква да е готов планът за действие по Стратегията на министерството на транспорта за следващия програмен период.

Транспортният министър посочи трасето Свиленград - София и пътят Мездра – Видин, като железопътна отсечка, като част от приоритетите за ОП "Транспорт" 2014-2020 г. В програмата е и жп възелът в Пловдив.

Средствата за магистралите Марица и Струма, които са по програмата на министерството на транспорта, вече са осигурени, добави Папазов.

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:50 | 13.09.22 г.
fallback