fallback

Преглед на печата за 29 юни

08:14 | 29.06.13 г.

4 компании разкриват 1000 работни места В. Стандарт

4 чуждестранни компании може да разкрият 1000 нови работни места в България, научи "Стандарт". Сава дума за компании, които искат да отворят бек офиси у нас, в които ще работят по 200-300 души. Обикновено бек офисите представляват счетоводен отдел, който извършва действията, свързани с окончателното завършване на сделките на дадена компания (водене на сметките, пускане на счетоводните операции и други). Засега само една от тези компании, която е от САЩ, е решила да акостира в България. Останалите трима чужди инвеститори все още избират между Румъния, Сърбия и нашата страна, като изгледите да се спрат на България са доста големи, коментират запознати.

Плащат до 2400 лева за изгубен багаж в автобуса В. Стандарт За обезщетение до 2400 лв. можем да претендираме за изгубен при пътуване с автобус багаж. Това стана ясно от информационна кампания на ЕК. В рамките на кампанията по всички летища, пристанища, авто и жп гари у нас и в ЕС ще бъдат разпространени информационни материали. При закъснение над 2 часа или при дублиране на места в автобуса пътниците могат да получат парите си за билета, а ако курсът не продължи, им се полага и обезщетение на цената на половин билет. Ако автобусът закъснее над 3 часа, имаме право на храна и напитка, а при нужда и на нощувка в хотел.

БСП и ДПС вече отхвърлят всякаква възможност за предсрочни избори В. Сега

БСП и ДПС вече отхвърлят всякаква възможност за предсрочни избори. В сряда, след като "Атака" не осигури кворум, за да бъдат гласувани структурните промени в правителството, Сергей Станишев допусна предсрочни избори наесен, за което настояват протестиращите. На другия ден Волен Сидеров се появи в парламента и промените бяха гласувани. "Парламентът изпълнява ангажиментите си към хората, въпреки натиска отвън и бойкота на ГЕРБ", заявиха в декларация от Коалиция за България.

Властта се е отразила добре на Мирослав Найденов В. Сега

Бившият земеделски министър Мирослав Найденов е забогатял чувствително по време на мандата на ГЕРБ. Към датата на подаване на оставка Найденов е отчел банкови влогове в размер на 147 602 лв. При постъпване на длъжност през 2009 г. имотното му състояние е било доста по-скромно - влог от 26 146 лв. и 10 000 лв. налични средства. Докато Найденов ударно е пестил, особено през последната година, част от колегите му обедняват.

Рокади на летище София В. Новинар

Изпълнителният директор на аерогарата Веселин Пейков е дал оставка. Досегашният шеф на аеропорта, назначен през лятото на 2011г., е потвърдил новината за оттеглянето си. Пейков е обяснил, че е взел решението сам и е обяснил мотивите си на среща с министъра на транспорта Данаил Папазов. Към момента за шефския пост се спряга името на Христо Щерионов, който досега е оглавявал дирекцията "Летищно осигуряване на полетите" в аеропорта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:31 | 01.09.22 г.
fallback