fallback

Работниците от ВМЗ отново са в стачна готовност

Ако до края на седмицата не бъдат изплатени заплатите им, ще предприемат протестни действия

17:43 | 25.06.13 г.

Работниците от ВМЗ-Сопот са в стачна готовност. Решено е, че ако до края на седмицата не бъдат изплатени заплатите им, те ще предприемат протестни действия. Това каза Димитър Атанасов, лидер на КТ "Подкрепа" в завода, цитиран от агенция „Фокус“.

„Хората са притеснени и ядосани, тъй като всеки обещава, но нищо не се прави. Дойде лично ресорният министър, обеща ни и си замина“, каза Атанасов и допълни, че местните депутати също са излъгали оръжейниците.

По думите му предприятието не е декапитализирано.“Синдикатите се надяват, че нещата ще се оправят, но и са в готовност за решителни действия. Може би отново ще се блокират пътища“, посочва Атанасов.

Работниците не са получавали заплатите си от март.

Заради липсата на яснота за предстоящите плащания за служителите и от КНСБ предупредиха, че се готви нов протест.

Министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев и Съветът на директорите на завода поеха ангажимент за бързо намиране на решение относно изплащането на дължимите трудови възнаграждения и набелязване на спешни мерки за стабилизиране на дружеството.

Миналата сряда, по време на заседанието на Министерския съвет, Драгомир Стойнев представи мерки за оздравяване на предприятието. От пресцентъра на правителството обаче не уточниха какви точно са те.

По време на посещението си в завода миналата седмица Стойнев коментира, че ВМЗ трябва да остане държавно предприятие.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:15 | 11.09.22 г.
fallback