fallback

Плевнелиев започва консултации с партиите заради протестите

Държавният глава ще разговаря и с извънпарламентарните политически сили за решаване на проблемите

13:05 | 24.06.13 г. 32

Президентът Росен Плевнелиев ще проведе консултации с политически партии във връзка с протестите в страната, заяви той, цитиран от агенция "Фокус". "Надявам се на отговорно отношение, а не на това, на което станахме свидетели по време на Консултативния съвет за национална сигурност", посочи държавният глава.

Плевнелиев планира да разшири фокуса на консултациите си, като се надява до края на седмицата да проведе разговори с представители на партии без представители в парламента.

"Политическите партии, представени в парламента, имат своята огромна отговорност пред нацията в този момент. Те трябва да вземат решението, да поемат ясните ангажименти и аз като президент съм готов денонощно да работя за това, но се ангажирам и за това да разширим периметъра, защото иначе този протест ще бъде системен", уточни Плевнелиев.

Той допълни, че в момента провежда консултации с парламентарно представените политически сили, които ще продължат в рамките на днешния и утрешния ден. Припомняме, че заседанието на съвета се провали миналия четвъртък, след като лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов напусна заседанието. Лидерите на БСП, ДПС и "Атака" нападаха президента и разменяха остри реплики, които попречиха на нормалното протичане на съвета.

Държавният глава направи коментар и по повод назначаването на лидера на "Атака" Волен Сидеров за председател на парламентарната комисия по етика.

"Изборът на Волен Сидеров за председател на Комисията по етика е не по-малък скандал от избора на Делян Пеевски. Изборът на Волен Сидеров е демонстрация към цялата нация – кой ще бъде този, който ще бъде символ на етиката в българския парламент и пред българската нация", каза Плевнелиев.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:11 | 09.09.22 г.
fallback