fallback

Н. Нейнски предвижда обединение на десницата в изцяло нова партия

Десните партии няма да търсят диалог с ГЕРБ, категоричен бе евродепутатът

09:13 | 24.06.13 г. 6
Автор - снимка
Редактор

От много години се говори за обединение на десните партии, но то все не се случва. Протестите са последният шанс на десницата да направи преоценка и да намери пътищата на обединението - една обща дясна партия, а не коалиция. Това мнение изказа пред Нова телевизия евродепутатът Надежда Нейнски.

По думите й обединението на десните партии днес е не просто възможен вариант, а "необходим и задължителен", за да се намери изход.

"Юридически можем да се обединим или под формата на коалиция, или като една обща партия. Както наблюдавахме през последните години, всички коалиции винаги имат някакъв срок на съществуване", уточни тя.

"Оказа се, че през последните години партийните лидери разделяха хората. Сега е важно да се обединят идеите на отделните десни партии и да се потърсят общи пътища", обясни евродепутатът. Нейнски уточни, че "Синьо единство" е в пълна готовност за диалог с ДСБ, тъй като по нейни думи той е повече от необходим". 

По повод евентуално дясно обединение с участието на ГЕРБ Нейнски бе категорична, че "Синьо единство" заедно с някои от другите десни имат "радикални различия" с партията на Бойко Борисов. "Не може да се говори за диалог с ГЕРБ. Аз смятам, че ГЕРБ не може да бъде част от това обединение", посочи тя.

"Не трябва да бъде търсено сходство между лидерите, а сходство между идеите на отделните сини партии. Десницата в никакъв случай не трябва да остава в плен на миналото си. Трябва да бъде една единна партия", допълни още тя.

Евродепутатът подчерта, че дебатите за съставянето на нова дясна партия вероятно ще бъдат публични и ще се случат онлайн по предложение на "Синьо единство", като по този начин ще се търси прозрачност.

 

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:53 | 14.09.22 г.
fallback