fallback

Бизнес климатът на фокус през седмицата

НСИ ще публикува също цените на производител на вътрешния и чуждия пазар, а БНБ - парична и лихвена статистика, както и данни за ПЧИ

09:44 | 24.06.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

През новата седмица предстои да разберем дали ще има конкретна дата за новото заседание на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) при президента. Консултациите с лидерите на политическите партии и с институциите, които участват в КСНС, продължават.

Протесите на гражданите не стихват. Протестиращите окупираха сградата на НДК в събота, когато се състоя конференцията на Партията на европейските социалисти (ПЕС). Очаква се нова вълна от недоволство и през последната седмица на юни.

В понеделник (24 юни), Националният статистически институт (НСИ) ще представи предварителни данни за индексите на цените на износа и вноса за първото тримесечие на 2013 г.

Във вторник (25 юни) Българска народна банка (БНБ) ще публикува данни за паричната статистика за май 2013 г. и брутния външен дълг за април 2013 г. Във втория ден от седмицата Клуб Investor.bg огранизира дискусия на тема "Как да инвестираме и от какво да печелим на капиталовите пазари?"

За сряда (26 юни) няма насрочени събития от макроикономическия календар. Но пък за същия ден е насрочено общото събрание на акционерите на Монбат АД. През седмицата ще се състоят и редица други общи събрания на акционерите на публичните дружества.

В четвъртък (27 юни) БНБ ще публикува лихвената статистика за май 2013 г. НСИ ще изнесе данните за пътуванията ни в чужбина и посещенията на чужденци в България през месец май. Също така от НСИ очакваме данни от наблюдението на бизнес тенденциите в промишлеността, строителството, търговията и услугите за юни, данни за производството и доставките на енергийни продукти за май 2013 г., цените на производител на вътрешния и международния пазар в промишлеността за същия месец, както и данни за куриерските услуги за изминалата 2012 г.

В петък (28 юни) БНБ ще представи данни за размера на преките инвестиции за първото тримесечие на 2013 г. Общи събрания имат облигационерите на Български пощи ЕАД и акционерите на Централна кооперативна банка АД.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:52 | 07.09.22 г.
fallback