fallback

БСП: ГЕРБ напускат точно, когато ще разглеждаме стабилизиращия пакет

Хората очакват мерките за майчинските, парите за учениците, енергийните помощи, а излизайки на улицата, ГЕРБ не помага за решаването на проблемите

20:34 | 18.06.13 г. 10

ГЕРБ напускат парламента точно преди народните представители да започнат да разглеждат стабилизиращия пакет, заявиха от БСП по повод изявлението на Бойко Борисов, че партията напуска 42-то Народно събрание. 

"Обръщаме се към хората, които протестират -  Борисов от утре ще оглави протестите. Това ли иска улицата?", попита червеният депутат Кирил Добрев, цитиран от пресцентъра на левицата.

Според него депутатите от ГЕРБ са отивали в парламента, регистрирали са се и са отивали в кафенетата. Така те са получавали дневната си надница от 140 лева. 

Пакетът стабилизационни мерки на правителството  се отнасят до майчинските, за парите за учениците, енергийните помощи, увеличаване на минималната работна заплата, помощта за малките и средни предприятия, въвеждането на швейцарското правило, нов Изборен кодекс, създаването на обществени съвети към всички министерства, обясни Корнелия Нинова.

Подготвени са и два законопроекта, които ще доведат до намаляване на цената на тока. "Това е, което очакват хората. Илизайки на улицата, ГЕРБ няма да помогнат за решаване на проблемите на хората", каза Нинова.

Според нея  ГЕРБ искат безвластие, нови избори, задълбочаване на проблемите, разбиване на държавността.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:19 | 13.09.22 г.
fallback