fallback

Станишев ще поиска вот на доверие на Национален съвет на партията

Оставката на лидера ще доведе до по-голяма нестабилност, е заключението в редиците на "червените" след заседанието на Изпълнителното бюро

14:53 | 18.06.13 г. 22

Ръководството на БСП ще поиска вот на доверие на Националния съвет на партията. Заседание е насрочено за четвъртък. Новината съобщи лидерът на партията Сергей Станишев по време на пресконференция след заседанието на Изпълнителното бюро на партията. 

Оставката на лидера на партията ще доведе до по-голяма нестабилност и няма да укрепи правителството на Орешарски, убеден е Станишев. За него това е желан сценарий от Борисов и Цветанов. Оставката на лидера на БСП може да върне ГЕРБ на власт в мандата на този парламент или до нови предсрочни избори, е била оценката на ИБ на БСП, не само на лидера Станишев.

Той коментира исканията за оставка вътре в БСП като "дежурни". "Готов съм да кажа не малко истини, които се премълчават", заяви още Станишев и допълни, че зад исканията в партията понякога прозират различни интереси. 

Четири поредни дни центърът на столицата е блокиран от многохилядни протести, които започнаха с искане за отстраняването на Делян Пеевски, избран за председател на Държавната агенция "Национална сигурност" (ДАНС). В следващите дни обаче исканията вече са за оставка на правителството на Пламен Орешарски. 

Заради създалата се ситуация вътрешни кръгове в БСП поискаха оставката на лидера си Сергей Станишев. 

На днешното заседание на Изпълнителното бюро на партията назначението на Пеевски е определено като "тежка политическа грешка" и подценяващо обществените настроения. 

Станишев отново повтори подкрепата си за правителството на Пламен Орешарски и допълни, че има голям брой социални мерки, които са подготвени. Сред тях е за промяната в ценообразуването, която беше представена в Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР). 

Следващите стъпки са да бъдат започнати действия за прилагане на наредбата за управление на държавните пари и с тези стъпки правителството няма как да не засегне икономически интереси, предупреди още червеният лидер.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:35 | 11.09.22 г.
fallback