IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Р. Овчаров: Трябва да бъдем готови на всичко, за да спасим правителството

Кабинетът трябва да покаже, че работи по зададена програма, а не е кукла на конци, която изпълнява заповедите на задкулисни играчи

11:19 | 18.06.13 г. 17
Р. Овчаров: Трябва да бъдем готови на всичко, за да спасим правителството

След анализ на развитието на ситуацията, на възможните действия, които могат да бъдат предприети, трябва да се направи извод накъде върви ситуацията – към стабилизиране на правителството или напротив - към сваляне на правителството. Това каза за агенция „Фокус” Румен Овчаров, лидер на БСП - София.

„Ако оставката на ръководството на БСП и на Сергей Станишев ще бъде стъпка към стабилизация на правителството, тя трябва да бъде дадена. Тоест трябва да бъдем готови на всичко, за да спасим правителството. Но, ако с една оставка допълнително ще дестабилизираме ситуацията и в парламентарната група, и в партията, то очевидно това ще е вредно и безсмислено действие. България няма нужда от хаос в момента”, посочи Овчаров.

По негови думи кабинетът много ясно и категорично трябва да покаже, че е кабинет на националното спасение, който изпълнява програма, а не - кукла на конци, която изпълнява заповедите на задкулисни играчи, каквото впечатление се създава. Това очаквам от кабинета и по-специално от министър-председателя, а не от министрите”, добави Овчаров.

Най-важното сега е да бъдат дадени гаранции от правителството, че задкулисието няма да продължи, заяви Овчаров пред БНР. Според него това ще стане с ясни действия на предоставяне на ясен управленски мандат на Пламен Орешарски, включително и с промени на министри, които са му наложени по този начин, включително и с коригиране на решения, които са му наложени.

Овчаров обаче отказа да спомене имена на наложени министри.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:35 | 14.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

6
rate up comment 31 rate down comment 1
mathematician
преди 11 години
Тоя не разбра ли, че Станишев си е техен вътрешен проблем.А хората искат оставка на правителството. И само тя има значение.Ще го разберат, ама по трудния начин.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 28 rate down comment 0
albobo76
преди 11 години
Старата гвардия в БСП явно е вдигнала мерника на консомолчето СерГей.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 38 rate down comment 0
Сините камъни
преди 11 години
Това правителство не е за нациоанлно спасение, а за спасение на каузите на хората, които ги набутаха там, но това не са избирателите.Абсурд, след абсурд!Гледам снимките на Пеевски в НС и си спомням думите и жестовете му и се чудя, наистина ли олигарсите стигнаха до там, че не забелязват, че в България все още има българи! А за Мая Манолова да не говорим, истерична бесепарка, която в началото дори бъркаше лозунгите си със стари на БКП-то.Не отричам, че и в другите партии има такива образи, да се чудиш, как им е дошло на ум, да стават политици. Това да не би да е професия за неудачници?И най-обидното е, че бълват лъжи след лъжи и на базата на тези лъжи, вярвайки, че им вярваме, те се опитват да ни управляват.Къде са честните хора? Нима България няма водачи?Понякога си мисля за Марин Райков, Сидеров го сдъвка на първия ден, дали пък той не е добър за премиер?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 32 rate down comment 0
data
преди 11 години
ха-ха-ха-ха Голям страх от народната любофффффффффф ей ! Кат чуят "избори" и осиргат гащите
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 38 rate down comment 0
kroum
преди 11 години
Комунист оставка не подава бори се до последен дъх! Не сте ли гледали на всеки километър
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 34 rate down comment 0
Petar
преди 11 години
Как да даде гаранции че няма да има повече, като от няма и месец на власт не сте спрели бе гусин Р.Овч. То вие сега искате да се впиете като кърлежи ама няма да ви стане работата. Хубаво, че народа е нащрек и не ви вярва. Айде подвийте си опашките, че ако пак ги навирите ще усетите какво има зад вас.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още