IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Р. Овчаров: Трябва да бъдем готови на всичко, за да спасим правителството

Кабинетът трябва да покаже, че работи по зададена програма, а не е кукла на конци, която изпълнява заповедите на задкулисни играчи

11:19 | 18.06.13 г. 17
Р. Овчаров: Трябва да бъдем готови на всичко, за да спасим правителството

След анализ на развитието на ситуацията, на възможните действия, които могат да бъдат предприети, трябва да се направи извод накъде върви ситуацията – към стабилизиране на правителството или напротив - към сваляне на правителството. Това каза за агенция „Фокус” Румен Овчаров, лидер на БСП - София.

„Ако оставката на ръководството на БСП и на Сергей Станишев ще бъде стъпка към стабилизация на правителството, тя трябва да бъде дадена. Тоест трябва да бъдем готови на всичко, за да спасим правителството. Но, ако с една оставка допълнително ще дестабилизираме ситуацията и в парламентарната група, и в партията, то очевидно това ще е вредно и безсмислено действие. България няма нужда от хаос в момента”, посочи Овчаров.

По негови думи кабинетът много ясно и категорично трябва да покаже, че е кабинет на националното спасение, който изпълнява програма, а не - кукла на конци, която изпълнява заповедите на задкулисни играчи, каквото впечатление се създава. Това очаквам от кабинета и по-специално от министър-председателя, а не от министрите”, добави Овчаров.

Най-важното сега е да бъдат дадени гаранции от правителството, че задкулисието няма да продължи, заяви Овчаров пред БНР. Според него това ще стане с ясни действия на предоставяне на ясен управленски мандат на Пламен Орешарски, включително и с промени на министри, които са му наложени по този начин, включително и с коригиране на решения, които са му наложени.

Овчаров обаче отказа да спомене имена на наложени министри.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:35 | 14.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

16
rate up comment 1 rate down comment 0
VBT
преди 11 години
Танковете?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 9 rate down comment 0
balkando
преди 11 години
Накратко Овчаров ясно казва, че това правителство му е удобно. И че няма да защитава единството на партията, защото има интереси. Типично за висшия ешелон на БСП. Доскоро партията им беше твърда земя, на която можеха да правят каквото искат. Прокопаха я, изтърбушиха ... и вече е кораб, който потегля към бури и ветрове. А може би ще се стигне и до плъховете, духовата музика и шапката на капитана по вълните.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 19 rate down comment 1
El Guapo
преди 11 години
Радвам се като чета по далу коментарита . Последните месеци си мислех че аз не мисля правилно . Темите в инвестора се напълниха с платени манипулатори които си мислят че като кажат една лъжа 100 пъти и ще стане истина . Цялата предизборна кампания беше изградена върху тази тактика . Сега когато усетиха че си заминават почнаха да говорят : ама чакайте ще го махнем Пеевски ама не съвсем , да поговорим, да помислим , да направим изборен кодекс / поне една година , а може и три четери / ,обещаваме , гарантираме, поемаме отговорност / това най ме кефи - след като поемате отговорност ,довършете и втората част на значението на това действие подайте оставка / но не думи красиво подредени и изпразнени от съдържание . Смятам че трябва да си ходите и правителство и парламент без значение е какви ще са пораженията върху икономиката , защото в противен случай с всеки изминал ден пораженията ще се увеличават прогресивно .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 9 rate down comment 0
Tony
преди 11 години
Хе хе!Такъв ви беше девиза и по времето на виденов! :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 16 rate down comment 0
Petar
преди 11 години
Ти подкрепяш ли назначението на Пеевски? Значи торпедата ви на вас са оная истеричка Мая Манолова и Корнелия Нинова. Голяма грешка допуснахме ама другия път ще питаме. Другия път като питат твоите хора ще питат във 7 часа: Влязохме ли или тоз път ще сме извън парламента. Смятай за резил ви направиха тия от ДПС. Пълно е с хора гласували за БСП и отратени от това какво направиха избранните ви с техния глас. Веднага се надупихте на знаеш кои.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 0 rate down comment 18
jelenski
преди 11 години
Така е. Време е за действия. Затова трябва да има толеранс към правителството, защото в крайна сметка нямаме никаква икономика и никакви алтернативи за съвземане от кризата.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 13 rate down comment 0
993
преди 11 години
"По негови думи кабинетът много ясно и категорично трябва да покаже, че е кабинет на националното спасение, който изпълнява програма, а не - кукла на конци, която изпълнява заповедите на задкулисни играчи, каквото впечатление се създава. Това очаквам от кабинета и по-специално от министър-председателя, а не от министритеКъсно е либе за китка! Да бяхте мислили миналата седмица. Марш навън!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 0 rate down comment 12
georgi.benevolenet
преди 11 години
при 23% лоши кредити, какво очаквате да се случи с банковата система? Защо банките си изтеглиха вложените от тях чужди стредства през последните 2-3 години? В Кипър взеха десетки проценти от влоговете, в България борда пада, защото има 1.5 млрд във фонда за гарантиране и закон, който обещава да се покрият.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 20 rate down comment 0
data
преди 11 години
Минимализират щетите ! Но рано или късно ще разберат че тия на улицата искат да падат глави . Дано хората издържат защото вече се почна с програмата за овладяване на протестите - чакайте сега , ама то не е разумно , ама да седнем да поговорим и т.н.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 26 rate down comment 0
johnnyBravo
преди 11 години
Каква зададена програма дрънка тоя гъс?!? Нито програма имат, нито идея какво е това обаче няма и дадат лесно властта. Впили са нокти до кръв... готови на всичко за да останат. А дали са готови за бой?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още