fallback

Р. Овчаров: Трябва да бъдем готови на всичко, за да спасим правителството

Кабинетът трябва да покаже, че работи по зададена програма, а не е кукла на конци, която изпълнява заповедите на задкулисни играчи

11:19 | 18.06.13 г. 17

След анализ на развитието на ситуацията, на възможните действия, които могат да бъдат предприети, трябва да се направи извод накъде върви ситуацията – към стабилизиране на правителството или напротив - към сваляне на правителството. Това каза за агенция „Фокус” Румен Овчаров, лидер на БСП - София.

„Ако оставката на ръководството на БСП и на Сергей Станишев ще бъде стъпка към стабилизация на правителството, тя трябва да бъде дадена. Тоест трябва да бъдем готови на всичко, за да спасим правителството. Но, ако с една оставка допълнително ще дестабилизираме ситуацията и в парламентарната група, и в партията, то очевидно това ще е вредно и безсмислено действие. България няма нужда от хаос в момента”, посочи Овчаров.

По негови думи кабинетът много ясно и категорично трябва да покаже, че е кабинет на националното спасение, който изпълнява програма, а не - кукла на конци, която изпълнява заповедите на задкулисни играчи, каквото впечатление се създава. Това очаквам от кабинета и по-специално от министър-председателя, а не от министрите”, добави Овчаров.

Най-важното сега е да бъдат дадени гаранции от правителството, че задкулисието няма да продължи, заяви Овчаров пред БНР. Според него това ще стане с ясни действия на предоставяне на ясен управленски мандат на Пламен Орешарски, включително и с промени на министри, които са му наложени по този начин, включително и с коригиране на решения, които са му наложени.

Овчаров обаче отказа да спомене имена на наложени министри.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:35 | 14.09.22 г.
fallback