IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Г. Близнашки: Улицата ще свали кабинета „Орешарски“

Хората са на улицата, защото е накърнено националното им достойнство, твърди професорът по конституционно право в Софийския университет

21:11 | 17.06.13 г. 22
Автор - снимка
Редактор
Г. Близнашки: Улицата ще свали кабинета „Орешарски“

„Това правителство е обречено. Пламен Орешарски не спечели вота дори в собствения си избирателен район, а се нагърби да управлява държавата. За първи път от много години гражданите могат да дадат урок на олигархията, която е силно стъписана. Наблюдаваме едно наистина достойно гражданско поведение. Хората са на улицата, защото е накърнено националното им достойнство",  каза в ефира на Bulgaria On Air професорът по конституционно право в Софийския университет Георги Близнашки.

Според него в момента сме свидетели на безпрецедентен случай на злоупотреба с власт. "ДПС този път наистина прекалиха с поставянето на свой човек начело на тайните служби“, добави Близнашки. По думите му за Сергей Станишев подобен ход е бил удобен, тъй му трябвал човек, който да свърши мръсната работа.

„БСП се върнаха във властта, без да са готови. Абсурдни са стремежите им да пречупят гръбнака на най-голямата политическа сила в България. Не считам, че е възможно Делян Пеевски да се върне в парламента като народен представител. Конституционния съд ще отсъди същото. И хората няма да подкрепят оставането му като депутат“, каза още експертът.

Според него реформаторския потенциал на БСП е силно ограничен. „Тази партия се бори за оцеляване. Грешката на Станишев е кардинална. Опитва се да управлява българския народ, без да го познава. Колкото по-бързо освободи лидерския пост, толкова по-добре.

"Улицата ще свали кабинета „Орешарски“. Само това ще бъде в състояние да накара БСП да преосмисли позициите си. Връщането на Георги Първанов едва ли ще донесе нужните промени, но определено би означавало шанс за оцеляване на червените“, посочи още Близнашки.

Ако ГЕРБ се отворят към обществото, ще могат да извлекат дивиденти от създалата се обстановка, смята още професорът. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:45 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 11 rate down comment 33
Vesko94
преди 11 години
Само ако тези, които викат сега, можеха да представят идеи за бъдещето на страната, щях да ги подкрепям. Да, повод за протести имаше, да поводът беше заслужен, но дразнителят вече го няма. Ако Орешарски си тръгне нещата само ще се задълбочат. Не си мислете, че нови избори ще ни оправят. Заблуждавате се!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 33 rate down comment 2
Сините камъни
преди 11 години
Така ми е кофти, че не мога да съм на площадите с вас!Затова и един вик от мен "България не я за продан!"Да живее България!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още