IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Янаки Стоилов: Протестите ще стабилизират правителството

При нови избори държавата ще бъде управлявана от същите, каза депутатът

09:24 | 17.06.13 г. 14
Янаки Стоилов: Протестите ще стабилизират правителството

Номинацията на депутата от ДПС Делян Пеевски за председател на ДАНС е била самономинация. Такова предположение изрази пред bTV левият депутат Янаки Стоилов, който не гласува в подкрепа на предложението медийният магнат да оглави агенцията.

Той определи поведението си след гласуването в петък като опит да бъде защитено достойнството на парламентарната група на левицата, "на която се наложи да приеме предложението на премиера". "Допускам, че това е била такава инициатива, която е срещнала одобрение с аргументацията за решимостта", коментира той.

По думите му за председателския пост на ДАНС са необходими аналитични качества – способност за предвиждане на събитията, както и решимост. "Каквото и да е мислено за възможностите на този човек, той съсредоточава политическа, медийна и корпоративна власт", допълни депутатът от БСП. 

Янаки Стоилов нарече грешка не само издигането на кандидатурата на Пеевски, но и обвързването й с евентуално падане на правителството. Той декларира, че и той самият, а и парламентарната група, че и партия БСП подкрепят правителството на Пламен Орешарски. "Ние не сме тези, които ще отслабим възможностите на правителството да действа", подчерта той.

"Не се присъединявам към искането на оставката на председателя Сергей Станишев – това действие не осигурява стабилност, но БСП се нуждае от промяна", категоричен бе депутатът.

По думите му протестите последните три дни са срещу начина, по който България се управлява през последните години. "Силното недоволство към всички партии може да стабилизира правителството. При нови избори държавата ще бъде управлявана от същите. След Арабската пролет, следва горещо "Балканско лято", прогнозира Янаки Стоилов с препратка и към събитията в Турция.

Още за България четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:16 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 21 rate down comment 14
data
преди 11 години
Спец с 8 месеца стаж във следствието ? Ти в ред ли си ? Бегом при личния !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 17 rate down comment 26
sonka.74
преди 11 години
Пеевски беше едно наистина нестандартно решение - силно мотивиран да пресече контрабандата външен за системата на спец службите човек. Но пък обществото не го прие и правителството си корегира решението. Протестите а платени и обслужват единствено ГЕРБ,като целят връщането им на власт!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 19 rate down comment 13
data
преди 11 години
Преди 1997 тази партия беше най-голямата с влияние , кадри и пари можеше да печели избори и да има мнозинство ! Сега я докара дотам , че въпреки че хвърлиха целия си ресурс, изляха тонове пумия и провокации трябва да се дупят на Доган ! Усещаш ли хумора ? Пак питам : честните хора , нашите бащи гласували за социални идеи - ДО КОГА ЩЕ ГИ ТЪРПИТЕ ТИЯ В РЪКОВОДСТВОТО НА БСП ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още