IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Янаки Стоилов: Протестите ще стабилизират правителството

При нови избори държавата ще бъде управлявана от същите, каза депутатът

09:24 | 17.06.13 г. 14
Янаки Стоилов: Протестите ще стабилизират правителството

Номинацията на депутата от ДПС Делян Пеевски за председател на ДАНС е била самономинация. Такова предположение изрази пред bTV левият депутат Янаки Стоилов, който не гласува в подкрепа на предложението медийният магнат да оглави агенцията.

Той определи поведението си след гласуването в петък като опит да бъде защитено достойнството на парламентарната група на левицата, "на която се наложи да приеме предложението на премиера". "Допускам, че това е била такава инициатива, която е срещнала одобрение с аргументацията за решимостта", коментира той.

По думите му за председателския пост на ДАНС са необходими аналитични качества – способност за предвиждане на събитията, както и решимост. "Каквото и да е мислено за възможностите на този човек, той съсредоточава политическа, медийна и корпоративна власт", допълни депутатът от БСП. 

Янаки Стоилов нарече грешка не само издигането на кандидатурата на Пеевски, но и обвързването й с евентуално падане на правителството. Той декларира, че и той самият, а и парламентарната група, че и партия БСП подкрепят правителството на Пламен Орешарски. "Ние не сме тези, които ще отслабим възможностите на правителството да действа", подчерта той.

"Не се присъединявам към искането на оставката на председателя Сергей Станишев – това действие не осигурява стабилност, но БСП се нуждае от промяна", категоричен бе депутатът.

По думите му протестите последните три дни са срещу начина, по който България се управлява през последните години. "Силното недоволство към всички партии може да стабилизира правителството. При нови избори държавата ще бъде управлявана от същите. След Арабската пролет, следва горещо "Балканско лято", прогнозира Янаки Стоилов с препратка и към събитията в Турция.

Още за България четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:16 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

13
rate up comment 1 rate down comment 0
Пенкоo
преди 11 години
да бе дали ще му е достатъчна да си изчисти квото има за него в данс до сега?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 2 rate down comment 1
deant
преди 11 години
Само по + и - на някои коментари може да се направи заключение, че средната интелигентност на хората които посещават сайта рязко пада. Не говоря за старите потребители, явно има наплив от нови. Най вероятно е някаква група активизирана от червените да им вдига реномето в момента.-------------sonka.74 +16 -21--------ASTIN +16 -20.Вярно ли има 16 човека в този сайт, които мислят, че назначението на Пеевски е нещо добро???
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 8 rate down comment 2
STRAHO
преди 11 години
Е няма такава НАГЛОСТ !!!:D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 9 rate down comment 1
STRAHO
преди 11 години
"СКАНДАЛ: КАЛИН ТИХОЛОВ НАЗНАЧЕН ЗА СЪВЕТНИК НА ПРЕМИЕРА ПО ВЪПРОСИТЕ НА ЕКОЛОГИЯТА И РЕГИОНАЛНОТО ПЛАНИРАНЕ!Скандалният Калин Тихолов, който бе изгонен от гражданското недоволство е назначен за съветник на Премиера по въпросите на екологията и регионалното планиране!"
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 5 rate down comment 1
AGD
преди 11 години
Здравей :)Щом се чудите за човек външен и с желание за работа и пресичане на канали и крадене... ами изберете мен. Определено съм по-добър вариант от тзои..а и съм по-лек :) Та сериозно... защо нямаше обсъждане нито на програмата нито на кандидата я бе всичко е мъгла!!! И така е с всичко! Затова хората не искат тези да ги има ... може ли Пеевски да си докаже бизнеса образованоето и всичко...колко данази е платил от големия бизнес ???
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 19 rate down comment 5
data
преди 11 години
То мани , една мутра от Банкя разбра че коалиция с ДПС е смъртоносна за партията му - малоумния Станишко не разбра .През 2009 загуби изборите щот ДПС го направиха на посмешище - не му овря чугунената глава ! Е щом не може да разбере очеизваждащото : ЗА КЪВ ГО ДЪРЖИТЕ ДА ВИ ПРЕДСТАВЛЯВА г-да Социалисти ? Не виждате ли че ви съсипа и партията и идеите ? Стига сте си играли на класово противопоставяне !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 20 rate down comment 11
bgMan
преди 11 години
Няма следовател в което и да е пловдивско управление, което да не знае, че винаги, когато ДПС участват във властта цялата мрежа за разпространение на наркотици в Южна България има политическата протекция лично на Ахмед Доган и на партия ДПС срещу някакъв % от печалбата.Когато това се знае от толкова много хора и семействата им теорията, че "никой не можел да го обвини" или че "нямало доказателства" с времето избледнява и изчезва. На кой му пука какво казвал съда и прокуратурата след като вижда от първо лице единствено число какво се случва и заради кого се случва.*** сте щом като мислите, че имате нужда от престъпна партия като ДПС за политически съюзник. Навсякъде в България където ДПС има участие във властта индекса на корупция е на максималното възможно ниво. Може да продължите да се правите колкото си искате "че няма такова нещо", но няма да търпим да ни управляват престъпници.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 10 rate down comment 17
data
преди 11 години
Абе на вас къде ви промиват мозъците с тия глупости че ми стана интересно ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 17 rate down comment 23
sonka.74
преди 11 години
Не защитавам Пеевски, но никой не може да го обвини, че е намесен в наркоканалите. Точно той можеше да ги пресече, защото е медийно и финасово силен - илюзия е, че обикновен човек може сам да излезе и да се опълчи срещу статуквото. Ама не е перфектния избор и това се отчете като грешка от правителството. На практика протестите нямат причина!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 20 rate down comment 17
data
преди 11 години
Аха , за една седмица да направи Шок и Уйкенд официози на ДАНС !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още