fallback

Антон Кутев защити ръководството на БСП - не е време за промени

Вътрешни кръгове в столетницата все по-отчетливо повтарят искания за оставка на Сергей Станишев

13:22 | 16.06.13 г. 11

Кръгове в БСП все по-отчетливо искат оставката на Сергей Станишев след избора на Делян Пеевски за председател на ДАНС. Георги Кадиев заяви вчера, че само този ход, както и отстраняването на самия Пеевски, е в състояние да запази това правителство. Към тези искания се присъедини и Румен Петков. 

За Антон Кутев обаче, въпреки грешният избор, сега не е време за промяна в ръководството на левицата. 

Изборът на Делян Пеевски е проблем за БСП, но от тук нататък, смята червеният депутат, участвал в „Деня започва в неделя” по БНТ. За него кандидатурата на Пеевски е била „неприемлива”.

Оправдавам действията на премиера Пламен Орешарски на фона на желанието за справяне с корупцията и по отношение на борбата с престъпността. Делян Пеевски обаче не е бил подходящият кандидат, заяви още Кутев.

Той смята, че едно от нещата, с които Пеевски е „спечелил” подкрепата на премиера е, че за да справи с престъпността е нужен човек, „чиито жена и деца са охранявани, по възможност в чужбина и който се движи с 10-15 души охрана”.  „Пеевски така или иначе го прави, защо – това е друг въпрос”, смята червеният депутат.

Все пак всеки може да прави грешки и не бива тази грешка да стане определяща за кабинета на Орешарски., коментира още Кутев.

За него тази грешна стъпка ще коства много на БСП, които на последните избори са успели да привлекат нови симпатизанти.  Оставката на Станишев, поискана от вътрешни кръгове в партията, обаче не е на дневен ред в този момент и в момента няма връзка между протестите и тези искания.

„Политик, на когото не е искана оставката, не е политик”, допълни още той. 

Според Кутев няма основание в този момент да се иска промяна на ръководството на левицата. Единствената връзка е грешката на Пламен Орешарски, който реално предложи тази кандидатура, макар и това да е съгласувано с лидерите на партиите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:05 | 10.09.22 г.
fallback