fallback

Борисов: Има натиск над депутатите от БСП да гласуват за избора на Пеевски

Президентът е направил огромен жест към БСП и ДПС за промените в Закона за ДАНС

13:55 | 14.06.13 г.

                                                                                                                    От: Камелия Цветанова

„Да ме арестуват?! Как така на някой му хрумва да арестува лидера на най-голямата партия, 1,2 млн. са гласували за мен, да се вземат сериозно малко в ръце. Ще дойдат, добре дошли са, ще ги посрещна добре”. Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира избора на Делян Пеевски за шеф на ДАНС.

Борисов смята, че явно има натиск над депутатите от БСП да гласуват за избора на Пеевски.

„Не ги ли видяхте как се движат по коридорите, как са омачкани, те сутринта ги извикаха, казаха им какво ще гласуват. ДПС начело с Ахмед Доган демонстрира как се упражнява власт - безскрупулно, безпардонно, в интерес само на една партия и заслужават поздравление за това, че за тях е цялата власт- медийна, икономическа, финансова, банкерска, служби, всичко, и могат да управляват 20 години и неслучайно цялото им ръководство е от бивши агенти на ДС, защото те знаят как се прави”, каза Борисов.

Той отново упрекна ДПС и БСП, че са изпълнили предизборната кампания с компромати, а в деня на размисъл са направили така, че да има внушения.

„Сега първо махнаха тези полицейски директори, които бяха задържали хора от БСП и ДПС за купуване на гласове и си направиха едно съвременно Гестапо с всичките му функции, безконтролно, защото кой ще го контролира”, възмути се бившият премиер.

„Аз имам сантимент към БСП, столетница е, те я убиха”, оплака се още той.

Относно промените в Закона за ДАНС, с които парламентът избира председател на агенцията, Борисов коментира, че президентът Росен Плевнелиев е направил огромен жест към БСП и ДПС.

„За първи път през последните 23 години идва някакво управление на власт и отнема правомощия на президента. Аз дори съм бил упрекван за това, че две години, докато президент беше Георги Първанов, не пипнахме законите за службите, за да не му се отнемат правомощия, сега те с първия си закон отнеха правомощията на президента”, каза Борисов.

Относно поредните протести, които се организират в социалните мрежи, Борисов обясни, че е забранил на разпознаваемите лица от ГЕРБ да участват в проявите на недоволство.

„Аз нямам власт върху симпатизантите ни, какво ще решат, си е тяхна рабата. Една държава, в която всяко управление ще се посреща с протести, ще има напрежение върху което и да е правителство, не е добре и аз им се учудвам днес, защото с това решение, което взеха, взривиха нета, взривиха хората, сега никой не може да го оправдае”, отбеляза Борисов.

Той отказа да коментира думите на заместника си Цветан Цветанов, който по-рано заяви, че главният прокурор Сотир Цацаров е избран с протекциите на Делян Пеевски.

„За Цацаров имам добро мнение от времето, когато съм бил главен секретар на МВР и съм казвал, че за мен той е най-добрият съдия, тава съм имал като впечатления, оттук нататък действията му ги коментират хората, нямам контакт с него, не го търся”, обясни Бойко Борисов.

Накрая той честити на вътрешния министър Цветлин Йовчев вицепремиерския пост, който получи днес.

Още новини за България четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:52 | 09.09.22 г.
fallback