fallback

Платежният баланс на фокус през седмицата

Протестите срещу правителството също ще приковат вниманието

08:10 | 17.06.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Новата седмица се очертава като доста богата на политически новини. Основният фокус ще бъде върху обсъждането на новата кандидатура за ръководител на Държавна агенция за национална сигурност (ДАНС) и опитите на премиера Пламен Орешарски да тушира напрежението, което се създаде след избирането на Делян Пеевски на поста.

В понеделник (17 юни), Българска народна банка (БНБ) ще представи данни за платежния баланс за месец април 2013 г., за външната търговия през месец март 2013 г., както и данни за потока от преки инвестиции през април 2013 г.

В първия ден от седмицата БНБ насрочи и аукцион за 7-годишни ДЦК, деноминирани в лева, с общ номинален размер от 20 млн. лв.

Във вторник (18 юни) Националният статистически институт (НСИ) ще представи индекс на разходите за труд през първото тримесечие на 2013 г.

До края на месеца трябва да се проведат редица общи събрания на акционерите на публичните дружества

За сряда (19 юни) е насрочено общото събрание на акционерите на Трейс Груп Холд АД.

В четвъртък (20 юни) ще се проведе общото събрание на акционерите на ЧЕЗ Разпределение България АД, а в петък (21 юни) – общото събрание на акционерите на Софарма Трейдинг АД. Миналата седмица пък бе открит новият завод на Софарма АД, с който компанията осигури работни места на 420 души.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:13 | 04.09.22 г.
fallback