fallback

Новият председател на ДКЕВР въведе по-строги правила за работа с медиите

Журналистите ще задават въпроси само на специални брифинги с обявена тематика, за да се повиши прозрачността в работата на регулатора

12:15 | 11.06.13 г. 4

Първото решение на новия председател на Държавната комисия по енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) Анжела Тонева беше свързано с работата на регулатора с медиите. Ресорните журналисти вече ще могат да задават своите въпроси само на определени брифинги с предварително заявена тематика.

Достъпът на медиите до сградата на комисията ще бъде ограничен – само с акредитации, а камерите на фоторепортерите ще могат да записват само първите 10 минути от заседанията на ДКЕВР.

По думите на Анжела Тонева по този начин ще бъде постигната прозрачност в работата на комисията, пише агенция „Фокус“. Днес беше представен новият състав на регулатора.

Припомняме, че одитът на Европейската комисия и Световната банка показа основно липсата на доверие в сектора и една от препоръките беше за повишаване на прозрачността. На базата на тази проверка служебното правителство направи предложение нито едно решение на ДКЕВР да не бъде взимано на закрито заседание. 

"Не бих могла обаче да се ангажирам с това, че цената на тока ще бъде такава, каквато счита правителството, че трябва да бъде", заяви още Анжела Тонева. Тя гарантира, че макар и избрана от правителството, с премиера са си обещали само сътрудничество. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:24 | 13.09.22 г.
fallback