fallback

Татяна Дончева: Единственият министър от квотата на Орешарски е Чобанов

Има добра симбиоза между БСП и ГЕРБ, смята бившият депутат от "Коалиция за България"

08:44 | 06.06.13 г. 24
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

"Пламен Орешарски не трябваше да се оставя да чете списък с министри, които са му спуснати", смята бившият депутат от "Коалиция за България" Татяна Дончева. Според нея единственият министър от "квотата на Орешарски" е финансовият министър Петър Чобанов.

Пред "Нова Телевизия" Дончева разкри своите подозрения, че новото правителство е назначено от "задкулисни кръгове" и има добра симбиоза между БСП и ГЕРБ. Тя посочи за пример изборът на вътрешен министър. За Дончева Цветлин Йовчев е лично назначение на Бойко Борисов.

Случващото се в момента в сектора на сигурността показва още, че има опит за запазване на ГЕРБ и Бойко Борисов и затова е жертван Цветан Цветанов. Ако обаче улицата не бъде успокоена, може да бъде пожертван и бившият премиер, допълни още Дончева.

На въпрос дали ще има присъда за бившия вътрешен министър, Данчева заяви, че в обвинението са включени "рядко използвани текстове", по силата на които всеки началник би могъл да бъде обвиняем. Няма конкретни обвинения и събрани доказателства срещу подслушването, смята тя.

В същото време обаче Дончева заяви, че главният прокурор Сотир Цацаров изглежда "нормален магистрат, който се опитва да си свърши работата".

"Промените в структурата на системата на сигурността са Гестапо", заяви категорично Дончева и допълни, че ДАНС не би трябвало да има функции, които ѝ се приписват. За нея това е опит на "задкулисните кръгове" да контролират контрабандните канали.

На въпрос защо няма реакция от партньорските организации, Дончева заяви: "Европейската комисия и НАТО не са ни гувернантки - ние сме им последна грижа. Нашите проблеми са си наша работа". 

Припомняме, че Татяна Дончева беше депутат от 38-то, 39-то и 40-то Народно събрание, избрана от "Коалиция за България". През 2009 година се кандидатира за лидер на БСП, но загуби от Сергей Станишев.

След това тя напусна партията и създаде Движение 21, което заявява, че се "обединява около каузата на промяната и европейското бъдеще на България активни граждани, които споделят демократичните ценности свобода, справедливост и солидарност".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:49 | 11.09.22 г.
fallback