fallback

Преглед на печата за 25 май

07:45 | 25.05.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Падат цените на мобилните услуги

в-к Стандарт

"Цените на услугите, предлагани от мобилните оператори, трябва да поевтинеят между 25 и 40 на сто от 1-ви юли", заяви председателят на Комисията за регулиране на съобщенията Веселин Божков.

От 1-ви юли цената на едро за минута разговор извън мрежата на оператора ще намалее от 4,6 стотинки на 2,3 стотинки. Според Веселин Божков от 1-ви януари 2014 година цената ще бъде намалена на 2 стотинки. При фиксираните услуги цената ще е под 1 стотинка.

От комисията съобщиха, че от началото на годината има значително намаляване на броя на жалбите срещу операторите. Най-често потребителите се оплакват от отказване на преносимост при начислени неустойки, високи месечни такси, кредитни лимити, промяна на тарифните планове, пропадане на сигнала в малките населени места, нежелано получаване на услуги при използване на смартфоните и радиосмущения.

Дават с предимство пари на малките ферми след 2014 г.

в-к Стандарт

Българските свине са на изчезване. Броят им е намалял от 4 млн. до 650 хил. за последните 20-ина години. Това съобщи земеделският министър проф. Иван Станков, като представи стратегия за развитие на българското земеделие. Близо десет пъти по-малко са овцете, намалението при козите, кравите и биволите също е много сериозно, отчита научният и бизнес съвет към министъра.

В същото време половината от държавните мери и пасища са дадени на хора, които нямат животни, каза проф. Станков. Оземляването на животновъдите е една от мерките, които са предвидени в стратегията за развитие на сектора. Другите мерки са усъвършенстване на системата, в която се вписват всички животни, за да може стопаните да взимат пълния размер на полагащите им се евросубсидии. В 140-те страници на стратегията за развитие на животновъдството е заложено и ограничаване на евтините субсидирани стоки от чужбина, които се продават в търговските вериги и убиват родните производители, каза проф. Радослав Славов от Тракийския университет.

БСП и ДПС се разбраха за най-важните задачи на кабинета "Орешарски"

в-к Сега

БСП и ДПС се споразумяха вчера за макрорамката на бъдещата управленска програма на кабинета на Пламен Орешарски, след като "Коалиция за България" получи мандат за съставяне на правителство. Малко преди това лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов също получи мандат, но само изчете имената на евентуалния си проектокабинет и го върна, защото в парламента няма достатъчно подкрепа.

От преговорите на БСП и ДПС пред медиите се разбра, че няма да се правят никакви промени в досегашната данъчна система. Запазва се плоският данък от 10% за всички. Двете партии постигнаха съгласие и за увеличаване на помощите за тазгодишните първолаци, както и покачване на майчинските надбавки от 240 на 310 лв. от 1 октомври. От ГЕРБ се опитаха да изпреварят социалистите, като внесоха вчера идентичен законопроект, въпреки че цял мандат отказваха да осигурят нужните 30 млн. лв. за майките с аргумента, че било по-добре тези пари да отидат за строеж на детски градини. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:10 | 21.08.22 г.
fallback