fallback

Мая Манолова: Платихме цената за тайните договорки на изборите през 2009 година

Новото правителство ще бъде на парламента и ще се отчита публично пред всички, смята "червеният" депутат

08:33 | 24.05.13 г. 2

Коалиция стана мръсна дума, но в същото време една партия няма доверие да управлява, призна в ефира на "Нова телевизия" зам.-председателят на Народното събрание Мая Манолова. Депутатът от БСП обаче коментира, че нейната партия е платила тежката цена за грешките си на изборите през 2009 година.

Тогава хората ни наказаха заради тайните договорки, въпреки че пред всяко семейство имаше перспектива, доходите растяха, а "безработицата беше най-ниската в цяла Европа", заяви Манолова.

"Червеният" депутат коментира още, че в името на публичността и идеята този път всичко да бъде прозрачно, има подкрепа гласуването за новото правителство трябва да е поименно. "Нека всички знаят кой как е гласувал", допълни тя.

Това правителство ще бъде на парламента, ще се отчита публично пред всички, категорична беше още тя. Според нея, за да има успех трябва да бъдат избрани професионалисти - не само в правителството, а и в администрацията. В министерствата трябва да влязат експерти, а не "политкомисари и парашутисти" в дадена сфера, коментира още Манолова.

На обвиненията на ГЕРБ, че се използват различни похвати, за да се осигурява изкуствено мнозинство за БСП в парламента, Манолова припомни, че тази партия също е имала кабинет с малцинство в миналия парламент. "Атака" беше последната от малките партии, която оттегли подкрепата си за кабинета "Борисов", заяви още тя. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:06 | 12.09.22 г.
fallback