fallback

Дончева: Ако се блокира работата на НС, упражнението трябва да спре

Бившият депутат от БСП предупреди, че улицата няма да приеме игри в парламента

12:08 | 23.05.13 г. 1

Ако се стигне до блокиране на работата на Народното събрание – липса на кворум или гласуване 120 на 120 депутати, по-добре „упражнението да спре“, коментира в ефира на БНТ бившият депутат от БСП Татяна Дончева. Според нея улицата не би приела подобни игри в парламента.

При такова стечение на обстоятелствата има вариант да бъде излъчен кабинет от типа „Димитър Попов“.

„Нито БСП загуби, нито СДС от това правителство“, коментира тя. Това правителство ще има „хоризонт на действие“ - например до май 2014 година, когато ще се проведат изборите за европейски депутати, както и точно определени действия и мерки.

Според нея при блокиране на работата на депутатите, администрацията няма да може да си върши работата. Дончева допълни още, че е нужна и промяна в администрацията, защото ГЕРБ я е „обезкръвил с калинките“. За нея не трябва да бъде правена чистка, а да се открият подходящите места за назначените от кабинета „Борисов“ хора, които нямат нужната квалификация.

„Още през есента ще станат ясни грешките“, заяви от своя страна изпълнителният директор на „Информационно обслужване“ Михаил Константинов. Той препоръча всички скандали, избухнали по време на предизборната кампания, да бъдат довършени „до съд“.

Аз искам също да заработи правителството, но виждам прояви на горделивост, каквато беше основната грешка и на ГЕРБ, заяви още той. "Не може да се нарежда на държавния глава какво да прави", допълни още Константинов. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:19 | 11.09.22 г.
fallback