fallback

Радан Кънев е предложен за председател на ДСБ

Кандидатурата ще бъде гласувана на Националното събрание на партията на 23 юни

12:09 | 20.05.13 г.

Радан Кънев е номиниран за председател на ДСБ, обяви на пресконференция лидерът на партията в оставка Иван Костов. Кандидатурата ще бъде гласувана на Националното събрание на партията на 23 юни.

Номинацията е на ръководството на "тъмносинята" партия и водачите на листи след съвместно разширено заседание в събота.

Изборът се е провел тайно и категорично за поста е бил посочен Радан Кънев. Досега той беше заместник-председател на ДСБ заедно с Петър Москов. 

Други кандидати за поста са били евродепутатът Светослав Малинов, също заместник-председател на ДСБ, както и Петър Москов и Илко Семерджиев.

Номинираният Радан Кънев обяви, че е против разпускането на вече живи партии, заради медийни очаквания. Той добави, че предстои анализ на коалицията ДСБ-БДФ, но не съжалява за този съюз, макар че сега е под въпрос дали ще получават държавна субсидия.

Сред основните намерения на Кънев е организационното укрепване на ДСБ, както и продължаване на еволюцията на лица и послания на формацията.

Миналата седмица лидерът на ДСБ Иван Костов и цялото ръководство на партията подадоха оставка заради слабите изборни резултати. Тъмносините не успяха да прескочат 4-процентната бариера за влизане в парламента.

В нощта след изборите Радан Кънев обяви, че подава оставка като зам.-председател на партията в личния си профил във Facebook. Той заяви, че няма да се умори да работи и няма да се откаже от партийната работа.

"Мачът свърши", ДСБ е извън парламента“, мотивира се тогава той. „Не мога да обещая много - само, че няма да се уморя и няма да се откажа. Ще бъда с вас, докато ме търпите“, обеща Кънев чрез страницата си в социалната мрежа.

Подробности по темата вижте във видеорепортажа на Bulgaria ON AIR!

Още политически новини четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:01 | 07.09.22 г.
fallback