fallback

Михаил Миков: В момента няма пари за строеж на АЕЦ "Белене"

Въпреки това проектът си остава приоритет за "Коалиция на България", твърди "червеният" представител

08:59 | 16.05.13 г. 12
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Тезите в предизборните програми на партиите могат да търпят промяна и развитие, стана ясно от думите на "червения" представител Михаил Миков пред bTV. "АЕЦ "Белене" например си остава приоритет, но в момента няма как да бъде построен, тъй като няма пари в хазната, както и заради ситуацията в енергетиката в момента", заяви той.

По думите му при промяна - развитие на индустрията, повишаването на търсенето на електроенергията, намиране на инвеститор - проектът отново може да бъде отворен.

Могат да бъдат намерени и близки тези в програмите на "Коалиция на България" и "Атака", коментира Миков. Според него и в програмата на коалицията също е записано увеличаване на ролята на държавата, но "преди да говорим за изгонването на "чуждите монополи", каквото е искането на националиста Волен Сидеров, трябва да видим каква е цената за това".

Що се отнася до минимална работна заплата от 1000 лева - тя е възможна, но при цена на хляба от 5 лева, допълни Миков и обясни, че разговорите по тези важни теми в предизборните програми и търсенето на компромиси тепърва предстоят.

Той обаче потвърди, че е имало предварителни "сондажи", които всъщност се извършват непрекъснато между политиците. Важно е обаче какво ще се договорят лидерите при разговорите в Народното събрание и тези разговори трябва да бъдат напълно прозрачни.

Миков заяви, че в момента е нужно отговорно управление. Народното събрание трябва да заработи, за да бъдат приети важни закони.

Според него има и доста реформи, които могат да спестят разходи за администрацията. Една от тях например е обединение на дадени министерства. Като пример Миков посочи възможността за обединение на министерствата на образованието и културата, но уточни, че това ще бъде обект на преговори между лидерите. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:25 | 13.09.22 г.
fallback