fallback

"Национален фронт за спасение на България" ще иска касиране на изборите

Лидерът на партията Валери Симеонов смята, че резултатът й е умишлено намален

10:38 | 14.05.13 г.

Национален фронт за спасение на България (НФСБ) ще иска касиране на изборите, тъй като резултатът на партията е умишлено намален, съобщи съпредседателят на партията Валери Симеонов, цитиран от агенция "Фокус".

При над 99% обработени протоколи партията е събрала 3,75% от гласовете, сочат данните на Централната избирателна комисия (ЦИК).

Партията ще поиска повторно преброяване на бюлетините за цялатата страна, като ще внесе жалбата си след излизането на официалните резултати на ЦИК.

В момента НФСБ има косвени основания да иска касиране - към 02:30 часа, в нощта след изборите, резултатите на партията са спрели своето развитие. В този момент в Районните избирателни комисии са идвали още протоколи от малките градове и от селата. Именно в тези населени места Националният фронт има доста добро представяне, поясни Валери Симеонов.

Паралелният екзит пол по това време даваше 4,11%, а с такъв резултат се влиза в парламента, коментира съпредседателят на партията. Той каза още, че "по време на цялата предизборна кампания e имало дирижирано информационно затъмнение на кампанията на НФСБ".

Припомняме, че след обявяването на първите резултати от изборите пред НДК в София се събраха няколко десетки протестиращи, настояващи за касиране на изборите. На този етап водещите партии не са поискали отмяната на изборните резултати. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:22 | 13.09.22 г.
fallback