fallback

Цялото ръководство на ДСБ подава оставка

Извънпарламентарни формации с БСП са абсурдни и невъзможни, смята лидерът на "тъмносините" Иван Костов

11:43 | 13.05.13 г. 6

Цялото ръководство на "Демократи за силна България" ще подаде оставка и на националното събрание на партията на 23 юни ще бъде избрано ново ръководство и нов лидер. Това съобщи Иван Костов в пресконференция, след като стана ясно, че партията не влиза в Народното събрание. 

Костов заяви, че оставката му означава "нов лидер" и допълни, че партията трябва да тръгне по нов път. Малко по-рано днес зам.- председателят на партията Радан Кънев обяви официално, че ще напусне ръководството на партията. По повод оставката на ръководството Кънев е написал във Facebook профила си, партията няма да допусне вътрешни конфликти и ще се обединяват, а не разделят.

"От днес цялото ръководство на ДСБ е в оставка. През юни ще има Национално събрание. Моля да не се захласваме по лични съдби и планове. Трябва да бъдем спокойни и мъдри - нас гледат 20% от българите, къде с гняв, къде с надежда. Няма да допуснем вътрешни конфликти, ще обединяваме, няма да разделяме", гласи постът на Кънев.

Разговори и извънпарламентарни формации с БСП за широко коалиционно правителство са абсурдни и невъзможни, заяви още лидерът на ДСБ. Той коментира, че в момента социалистите ще се опитат да направят правителство по подобие на това на Любен Беров и ще го представят като програмно. 

За Костов изборните резултати не означават излизане от кризата. "За съжаление не виждаме кой може да изведе страната от кризата", каза той. 

ДСБ не виждат основание за касиране на изборите и ще признаят резултатите, стана ясно още от пресконференцията на партията. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:03 | 14.09.22 г.
fallback