fallback

Росен Желязков: Сигналите за неработещи ксерокси са преувеличени

Договорът с "Мултипринт" приключи на 8 май, коментира още главният секретар на Министерския съвет

08:02 | 13.05.13 г. 1

Силно преувеличени са сигналите за неработещи копирни машини, особено за празните тонери, смята главният секретар на Министерския съвет Росен Желязков. В ефира на bTV той коментира, че служебното правителство е изискало да има "горещ" телефон за сигнали с неработеща техника.

На телефона са получени общо 320 сигнала за целия изборен ден и от всякакво естество. Един от често срещаните проблеми е бил прегряване на ксероксите, които е трябвало да бъдат изключени, за да се охладят.

Според сигнал в Русенско е имало 200 секции, които не са могли да приключат изборния ден заради ксерокси с празни тонери. Главният секретар на Министерския съвет обаче заяви, че няма нито едно обаждане от този регион, касаещо този проблем.

Копирните машини трябваше да размножат протоколите, така че всеки в секционната комисия да получи един екземпляр с мокър печат. Това е записано в промените в Изборния кодекс.

Желязков отказа да коментира обвиненията на лидера на БСП Сергей Станишев, според когото на тези избори е имало слаба организация, което е довело до хаос. "Равносметките трябва да се правят след изборите, а не в нощта след изборите, когато емоциите доминират", смята той.

Желязков коментира и случая с откриването на 350 хил. бюлетини в печатница в Костинброд с думите, че договорът на Министерския съвет е приключил на 8 май. Въпрос на експертиза е тези бюлетини дали са макулатура или брак, а по договор бракът е трябвало да бъде съхраняван при производителя. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:09 | 07.09.22 г.
fallback