fallback

Местан: Ще работим за коалиционно правителство и с партии извън парламента

Лютви Местан засегна проблема с празните тонери на ксероксите в избирателните комисии

00:26 | 13.05.13 г.

Няма по-важна задача от спешното съставяне на стабилно правителство. То трябва да възстанови усещането за държавност. ДПС ще подкрепи, а няма да затрудни този процес. Това заяви лидерът на партията Лютви Местан при влизане в НДК. 

Българските граждани категорично отрекоха еднопартийния модел, но не заради самия модел, а заради управлението на Бойко Борисов и Цветан Цветанов. "Ние сме коректни към суверена и по тази причина няма как да подкрепим ГЕРБ", допълни той.

Обърнете внимание на една много важна теза, която ще застъпим - за да бъде стабилно следващото управление, то трябва да е отворено и към проблемите на гражданите, които не са парламентарно представени. 

Това означава, че нашата концепция за широко коалицонно правителство става още по-актуално, убеден е Местан. Ще настояваме правителството да е отворено и за политическите партии извън Народното събрание. 

"Готови сме на съгласие, но няма да влизаме в каквото и да е съглашение", допълни той и уточни, че са готови на съгласие в името на националния интерес. 

Лютви Местан отбеляза и липсата на бившите управляващи и представители на служебното правителство. Той също засегна проблемът с празните тонер касети на ксероксите. По този начин на много места е нарушен Изборния кодекс, постановяващ всеки член на секционна комисия да напусне секцията с копие, подпечатано с печата на секцията. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:31 | 10.09.22 г.
fallback