fallback

Станишев: България бавно се освобождава от ГЕРБ

Имало е хакерска атака на сайта на SORA, което не е случайно

00:01 | 13.05.13 г. 6

Бавно и мъчително България се освобождава от ГЕРБ, заяви Сергей Станишев, лидер на "Коалиция за България" на влизане в НДК. Срещу ГЕРБ са гласували 2/3 от участвалите в изборите, заяви червеният лидер. 

Той обвини и служебното правителство за провеждането на изборите. Според него на много места в страната в копирните устройства, на които трябва да бъдат отпечатани секционните протоколи, е нямало тонер. "Б-отборът на ГЕРБ не се справи с това елементарно нещо", заяви Станишев. 

Червеният лидер направи прогноза, че ГЕРБ няма да сформира кабинет и ще остане в опозиция. Следват бързи преговори с всички партии, прескочили 4-те процента, но без ГЕРБ. БСП ще търси подкрепата за изготвяне на програма и с партиите, получили широка подкрепа на тези избори. 

Сергей Станишев съобщи и за хакерска атака на сайта на SORA, австрийската компания, наета да направи паралелно преброяване на резултатите. Той поиска обяснение от служебното правителство как се е получило това. 

Станишев уточни, че малко по-късно ще даде пресконференция в НДК, но залата е окупирана от протестиращи, настояващи за касиране на изборите. Малко по-рано от пресцентъра на "България на гражданите" съобщиха, че ще изчакат окончателните резултати и тогава ще дадат пресконференция за изборите. В НДК е лидерът на Атака Волен Сидеров. Не е ясно дали други политически партии имат намерение да дадат традиционната пресконференция тази нощ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:23 | 24.08.22 г.
fallback