fallback

ПИБ е издала банкови гаранции за доизграждането на лот 4 на АМ "Тракия"

Изграждането на магистралата се бави и пусковият срок - 31 май, няма да бъде спазен

13:32 | 26.04.13 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Първа инвестиционна банка (ПИБ) е една от кредитиращите банки на "ПСТ Холдинг", съобщиха от банката, във връзка с появилата се информации, че строителният холдинг има нов собственик и подозренията, че това е именно банката.  От ПИБ коментират, че са кредитори на холдинга и като такъв са издали банкови гаранции за финансиране на доизграждането на лот 4 от АМ „Тракия”, за да може участъкът да бъде завършен в срок.

"Като финансираща банка Първа инвестиционна банка АД  осъществява контрол относно изпълнението на проектите и задълженията на кредитополучателите", се казва още в позицията на ПИБ. 

Припомняме, че изпълнението на Лот 4 на магистрала "Тракия" (между Зимница и Карнобат) се бави и няма да може да бъре реализирано в срок. В същото време и подизпълнителите на проекта на няколко пъти протестираха заради забавени плащания. 

По време на една от инспекциите на трасето от Агенция "Пътна инфраструктура" стана ясно, че изпълнителят ще търси кредит, за да може да се разплати със своите изпълнители. 

Изграждането на магистрала „Тракия“ се финансира по ОП „Транспорт“. От АПИ гарантират, че държавата изпълнява своите задължения и изплаща в срок изпълнените дейности по строежа. 

 

Свързани компании:

ТБ Първа Инвестиционна Банка(FIB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:09 | 04.09.22 г.
fallback