fallback

Виолета Лорер влиза в Надзорния съвет на здравната каса

Зам.-министърът на икономиката ще замести на поста изпълнителния директор на АЕЦ "Козлодуй" Валентин Николов

15:28 | 17.04.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Виолета Лорер. Снимка: МИЕТ

Заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Виолета Лорер е определена за представител на държавата в Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК), съобщиха от пресцентъра на Министерския съвет. 

Тя ще заеме мястото на изпълнителния директор на АЕЦ "Козлодуй" Валентин Николов. Решението беше взето по време на редовното заседание на правителството. Това е втората промяна в състава на Надзорния съвет, която служебното правителство прави. В края на март в съвета влезе шефът на "Медицински одит" Светлозара Илиева, която замести д-р Минчо Вичев. 

В Надзорния съвет на касата влизат деветима членове, като четирима от тях са представители на държавата. В състава на този орган влизат още и по двама представители на синдикатите и на работодателските организации, както и един представител на организации за защита правата на пациентите. 

Сред основните функции на съвета са да одобрява проекта на закон за годишния бюджет на НЗОК след становището на министъра на здравеопазването, както и годишния финансов отчет, годишния отчет за изпълнението на бюджета на НЗОК и годишния отчет за дейността на НЗОК. 

Надзорният съвет на здравната каса участва и в изготвянето и приемането на Националния рамков договор в областта на здравеопазването.

С друго решение кабинетът замени досегашния представител на Министерството на здравеопазването в Комисията по прозрачност по Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина.

Мястото на д-р Минчо Вичев заема заместник-министър Лидия Нейчева, която ще бъде и председател на Комисията. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:56 | 13.09.22 г.
fallback