fallback

Започна международната проверка в енергетиката ни

Очакваме безпристрастен поглед отвън, коментира регионалният министър в служебното правителство Екатерина Захариева

08:24 | 17.04.13 г. 6
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

От понеделник в България са пристигнали експерти от Световната банка, чиято цел е да направят преглед на енергийната ни система, съобщи в ефира на БНТ служебният министър на регионалното развитие Екатерина Захариева. 

Вчера пък у нас са пристигнали двама експерти от дирекция "Енергетика" на Европейската комисия, които също ще дадат своето становище за проблемните области. Участниците в мисията вече са имали срещи с енергийни дружества и в Държавната комисия по енергийно и водно регулиране (ДКЕВР).

През следващите дни в страната ни ще пристигнат още експерти, от които очакваме безпристрастен поглед отвън, допълни Захариева. Международната експертиза ще даде и възможност да се запознаем с добрите енергийни практики в ЕС и в целия свят.

Служебният министър допълни още, че европейските експерти ще помогнат и за въвеждането на Третия енергиен пакет в България. 

Именно забавянето на въвеждането на енергийния пакет стана причина ЕК да ни изпрати на съд преди броени месеци. Неприемането на наредби от страна на ДКЕВР са причината за неприлагането на европейското законодателство в областта,, коментира тогава бившият вече енергиен министър Делян Добрев. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:11 | 09.09.22 г.
fallback