fallback

Магистрала Тракия няма да бъде готова до края на май

Министър Захариева е сигурна, че трасето ще бъде открито преди началото на активния летен сезон

18:09 | 14.04.13 г. 8
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

„Има напредък на работата по последния лот на магистрала Тракия, но въпреки това пусковият срок – 31 май, няма да може да бъде спазен“, обяви регионалният министър в служебния кабинет Екатерина Захариева, докато инспектираше участъка от Зимница до Карнобат, предаде Фокус.

Според Захариева въпреки съществения напредък на работата по последния лот фирмата-изпълнител трябва да подобри значително организацията по доставката на  инертните материали. По думите на служебния министър не се работи на участък от 304 до 310 км. 

„Техника има, но очевидно имат проблем с инертните материали”, каза Захариева.

Министърът препоръча и, ако е необходимо, да се доставят инертни материали и от други места, а не само от кариери край новостроящото се трасе. „При добра организация на работа магистралата трябва да бъде открита до началото на активния летен сезон. Няма абсолютно никаква друга пречка в момента, освен организацията на работа и инертните материали”, допълни Захариева.

През следващата седмица започва и изплащането на забавените плащания с фирмите-подизпълнители, които работят на последния участък от лот 4 на магистрала „Тракия”. По време на днешната инспекция министърът поясни, че от фирмата-изпълнител са внесли в агенция „Пътна инфраструктура” искане за удължаване срока на договора заради форсмажорни обстоятелства, а в момента двете страни са в процес на договаряне.

Според Иван Иванов, представител на фирмата-изпълнител на строителството на лот 4, магистралата може да бъде готова до средата на юни, а ако времето не позволява, пусковият срок може да бъде краят на юни. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:22 | 06.09.22 г.
fallback