IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Станишев подозира план за фалит на мините в Маришкия басейн

Има план и за довеждане до фалит на ТЕЦ "Марица Изток" 2, смята "червеният" лидер

16:26 | 11.04.13 г. 12
<p>
	<em>Сергей Станишев на посещение в Стара Загора. Снимка: БСП</em></p>

Сергей Станишев на посещение в Стара Загора. Снимка: БСП

„Имам обосновано подозрение, че някой се стреми целенасочено да фалира мините, да ги разпарчетоса и да ги залепи към частните производители на електроенергия“, е заявил лидерът на БСП Сергей Станишев по време на посещението си в Стара Загора.

Има опити и да бъде доведена до фалит и държавната ТЕЦ „Марица Изток“ 2, защото тя дава втората най-ниска цена на тока (след тази на АЕЦ "Козлодуй"), смята още „червеният“ лидер, съобщават от пресцентъра на партията.

България винаги е била износител на електричество, но в момента е само транзитна страна - през нашата територия преминават изнесените количества електричество, произведени в Румъния и Унгария. Причината за тази ситуация, в която нашите производители са неконкурентоспособни е „тотално сбърканата политика, която обслужва нечии икономически интереси“, смята Станишев.

Той напомни още, че БСП настоява за оповестяване на собствениците и финансиращите централите, които произвеждат ток от възобновяеми енергийни източници (ВЕИ). 

По този начин ще се разбере чии интереси са обслужвали Държавната комисия за енергийно и водно регулиране и предишните управляващи – кабинетът „Борисов“, категоричен беше лидерът на левицата.

„За разлика от други партии, ние имаме не празни обещания, а много конкретни ангажименти, които ще изпълним в рамките на мандата, ако получим доверието на хората. На основата на ефективна икономическа политика ще постигнем в рамките на мандата 250 000 нови работни места", заяви още Станишев по време на визитата си в Стара Загора.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:55 | 13.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

2
rate up comment 21 rate down comment 7
bgMan
преди 11 години
Хубаво че изборите са скоро иначе още 2 месеца и Станишев ще мине на извънземна марсианска конспирация насочена срещу 100%-вата сигурна победа на БСП.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 13 rate down comment 5
Натрий
преди 11 години
Опит за превод на думите на Станишев: Миньори, ние сме вашите хора помислете си за кого ще гласувате.ВЕИ са европейска политика за намаляване на парниковите газове, доколкото ми е известно. Точно за това ги "дотираме" в момента, за един по-чист свят. Само дето нещата не станаха точно така.Тези 250 хил. работни места, ако ще вземат по 300 лева хората, направо ще цъфнат.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още