IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Станишев подозира план за фалит на мините в Маришкия басейн

Има план и за довеждане до фалит на ТЕЦ "Марица Изток" 2, смята "червеният" лидер

16:26 | 11.04.13 г. 12
<p>
	<em>Сергей Станишев на посещение в Стара Загора. Снимка: БСП</em></p>

Сергей Станишев на посещение в Стара Загора. Снимка: БСП

„Имам обосновано подозрение, че някой се стреми целенасочено да фалира мините, да ги разпарчетоса и да ги залепи към частните производители на електроенергия“, е заявил лидерът на БСП Сергей Станишев по време на посещението си в Стара Загора.

Има опити и да бъде доведена до фалит и държавната ТЕЦ „Марица Изток“ 2, защото тя дава втората най-ниска цена на тока (след тази на АЕЦ "Козлодуй"), смята още „червеният“ лидер, съобщават от пресцентъра на партията.

България винаги е била износител на електричество, но в момента е само транзитна страна - през нашата територия преминават изнесените количества електричество, произведени в Румъния и Унгария. Причината за тази ситуация, в която нашите производители са неконкурентоспособни е „тотално сбърканата политика, която обслужва нечии икономически интереси“, смята Станишев.

Той напомни още, че БСП настоява за оповестяване на собствениците и финансиращите централите, които произвеждат ток от възобновяеми енергийни източници (ВЕИ). 

По този начин ще се разбере чии интереси са обслужвали Държавната комисия за енергийно и водно регулиране и предишните управляващи – кабинетът „Борисов“, категоричен беше лидерът на левицата.

„За разлика от други партии, ние имаме не празни обещания, а много конкретни ангажименти, които ще изпълним в рамките на мандата, ако получим доверието на хората. На основата на ефективна икономическа политика ще постигнем в рамките на мандата 250 000 нови работни места", заяви още Станишев по време на визитата си в Стара Загора.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:55 | 13.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

12
rate up comment 7 rate down comment 1
bgMan
преди 11 години
БСП = Български Социалистически Подлец
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 7 rate down comment 2
bgMan
преди 11 години
Това за ГЕРБ ми хареса. Обаче са много по-малкото зло в сравнение с националните предатели от БСП.БСП = Бесни , Смотани , ПенсииБСП = Болни Скунксове Плюяти любимите ми БСП = Бай *** ПартизанБСП = Болен Социалист ПодълБСП = България Се Продава
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 3 rate down comment 9
jelenski
преди 11 години
То това е основната и единствена цел на ГЕРБ - да приберат някоя друга комисионна. ГЕРБ - Граждани за Европейско Развитие на Бандитизма
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 7 rate down comment 1
croko
преди 11 години
Има резон дрУгарЯ Станишев! Но да не се прави на ощипана мома, а да започне от своите редици?!Обществена тайна е, че работливата пчеличка Мая има голямо участие в няколко проекта за зелена енергия. Дали не са знаели какво точно се случва там? Зелената енергия се оказа поредния балон за източване на пари от реалната икономика, при това дирижиран отвън, а нашите ламтящи народни ПРИдСТАНАЛи взеха активно участие!За съжаление е прав човека от ПЕС. Готви се приватизация на парче, а народа е като щраус забол глава в пясъка и чака следващия, който ще го изненада в гръб. Защото сме глупави или защото главата ни е в пясъка и не можем да видим нищо?!А ако се осъществи плана за Марица Изток и някой я прилапа, ТЕЖКО НИ!Ще ни затрият от картата за няколко години!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 17 rate down comment 1
GunMan
преди 11 години
Ти изчакай да видиш след изборите какви драми и реване за купуване, касиране и пр. ще са. Поне още 2 месеца ще ни навират гадните им мутри отвсякъде. После ще излязат в заслужена ваканция и ще отдъхнем.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 15 rate down comment 1
Натрий
преди 11 години
Не подценявам труда на миньорите, но има проблем с противопоставянето на техните искания да доставят повече въглища на ТЕЦ-овете с по-високата цена на тока. Защото какво става: 7500 човека заплашват със стачки и протести, подкокоросвани от Тренчев, а на всички (включително на тях) не може да ни падне цената на тока, заради скъпото производство. Има и спекулации с това, че токът от АЕЦ и ТЕЦ е най-евтин. От ЕСО ясно си казаха, че най-евтин е токът от ВЕЦ, лошото е, че явно там има сезонност при производството.Това, което виждам и за което си давам сметка е, че 23 г., не можем да спрем да мислим, че държавата е хем виновна за всичко, хем трябва да е грижовна към всички. Навсякъде се вижда едно и също нерентабилни производства и услуги се държат само и само някаква част от населението да не остане без хляб. А, че всички го плащаме това кой политик и кога най-сетне ще помисли?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 9 rate down comment 1
Pyramid
преди 11 години
-Тъкмо ще се прослъви като добър работодател и печтен капиталист...Иска ли? Сигурно. Ама не му стиска!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 15 rate down comment 2
Pyramid
преди 11 години
Ами, аок е толкова загрижен г-н Станишев, защо не ги купи /тъкмо, ще му паднат евтино/ фалиралите мини и не вземе сам да дава работа и хляб на хората? Аман от тарикати.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 16 rate down comment 1
Сините камъни
преди 11 години
Един шизофреник се държи по-адекватно!Казвам го с покруса, дори не искам да го обиждам, защото хората шизофреници, не са от добро на това положение.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 20
voltrieel
преди 11 години
Печелете по $27 на ден и $11 за всеки регистриран чрез вас човек! Това са реални пари !!!!!!!!Вижте повече информация на този сайт https://sites.google.com/site/getcashbg/
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още