fallback

Станишев подозира план за фалит на мините в Маришкия басейн

Има план и за довеждане до фалит на ТЕЦ "Марица Изток" 2, смята "червеният" лидер

16:26 | 11.04.13 г. 12

Сергей Станишев на посещение в Стара Загора. Снимка: БСП

„Имам обосновано подозрение, че някой се стреми целенасочено да фалира мините, да ги разпарчетоса и да ги залепи към частните производители на електроенергия“, е заявил лидерът на БСП Сергей Станишев по време на посещението си в Стара Загора.

Има опити и да бъде доведена до фалит и държавната ТЕЦ „Марица Изток“ 2, защото тя дава втората най-ниска цена на тока (след тази на АЕЦ "Козлодуй"), смята още „червеният“ лидер, съобщават от пресцентъра на партията.

България винаги е била износител на електричество, но в момента е само транзитна страна - през нашата територия преминават изнесените количества електричество, произведени в Румъния и Унгария. Причината за тази ситуация, в която нашите производители са неконкурентоспособни е „тотално сбърканата политика, която обслужва нечии икономически интереси“, смята Станишев.

Той напомни още, че БСП настоява за оповестяване на собствениците и финансиращите централите, които произвеждат ток от възобновяеми енергийни източници (ВЕИ). 

По този начин ще се разбере чии интереси са обслужвали Държавната комисия за енергийно и водно регулиране и предишните управляващи – кабинетът „Борисов“, категоричен беше лидерът на левицата.

„За разлика от други партии, ние имаме не празни обещания, а много конкретни ангажименти, които ще изпълним в рамките на мандата, ако получим доверието на хората. На основата на ефективна икономическа политика ще постигнем в рамките на мандата 250 000 нови работни места", заяви още Станишев по време на визитата си в Стара Загора.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:55 | 13.09.22 г.
fallback