fallback

Болницата в Девин става филиал на тази в Смолян

Дълговете на лечебното заведение няма да се плащат от държавния бюджет

15:32 | 10.04.13 г.

Най-вероятно болницата в Девин, която беше закрита от правителството на Бойко Борисов, ще се превърне във филиал на лечебното заведение в Смолян. Това каза служебният премиер Марин Райков след заседанието на Министерския съвет, предаде агенция „Фокус“.

„Няма вариант, при който дълговете да бъдат поети от бюджета. Те са натрупани по начин, който ние внимателно анализирахме”, уточни Райков.

Решението, което служебното правителство предлага, е сградата да продължи да бъде сграда на болница. „Основната цел е гражданите на Девин да получат достъп до медицинска помощ. Няма да има преместване на болницата в Смолян”, каза Райков.

Министърът на финансите Калин Христов допълни, че болницата ще бъде филиал на смолянската болница, но няма да има физическо преместване лечебното заведение, защото да се инвестира в нова сграда ще бъде много по-скъпо. Болницата ще се стопанисва от Министерство на здравеопазването.

Райков е поел два ангажимента – да бъдат създадени два лекарски кабинета извън спешната помощ и да се осигурят мобилни диспозитиви – рентген и други медицински уреди.

Миналата година жителите на Девин неколкократно протестираха срещу затварянето на болницата в града. Кабинетът „Борисов“ също обмисляше вариант тя да се превърне във филиал на смолянската болница.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:34 | 12.09.22 г.
fallback